Devojke od zlata – Ne pomaže ni puna hala, Srbija je PRVAK EVROPE!

Foto: CEV
319

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je Evropsko prvenstvo pošto je danas savladala domaćina Tursku sa 3:2 u setovima (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13).

Tako su Srpkinje uspele da se po treći put popnu na evropski tron, prethodno su to učinile 2011. i 2017. godine.

U prepunoj dvorani u Ankari pred 14 hiljada ljudi, Turska je uspela da osvoji prvi set, ali na prilično težak način. Srbija je dobro otvorila prvi period igre, da bi domaćin preokrenuo rezultat serijom od 7:0 sredinom seta. Srbija je uspela da se približi na dve razlike, ali je na Turska slavila sa 25:21.

Usledio je zatim potpuni preokret izabranica Zorana Terzića koje su vodile tokom čitavog drugog seta i zasluženo stigle do izjednačenja – 25:21.

Slično je bilo i u trećem setu koji su i pored izjednačenja Turkinja pripao Srbiji identičnim rezultatom 25:21.
Uspela je Turska u četvrtom periodu da uvede meč u neizvesnu završnicu, Srbija je konstantno imala prednost, ali se igralo praktično “poen za poen”, pa je domaćin uspeo da se odlepi i izjednači rezultat na 2:2 u setovima – 25:22.
Fantastična završnica usledila je u petom setu. Turska je od samog početka meča imala prednost, u nekim trenucima i od tri razlike, ali potom se desilo izjednačenje pri rezultatu 9:9, da bi blokom Stefane Veljković Srbija po drugi put povela u trećem setu.
Nisu Srpkinje ispuštale prednost do kraja meča, pa su tako zasluženo odbranile titulu najbolje selekcije na Starom kontinentu.
Izvor sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More