Trubački orkestar iz Srbije oduševio Francuze, tražili da nauče ove tri pesme, koje su ih “oborile s nogu”

Youtube printscreen Studio Vranje FullHD
234

Višestruko nagrađivan u Guči, trubački orkestar Ekrema Mamutovića učestvovao je na sedmodnevnom festivalu u francuskom gradu Alesonu. Bili su jedini afirmisani predstavnici iz Srbije koji nisu samo nastupali, već i svoje znanje prenosili na muzičare iz cele Francuske koji su pohađali radionice trubača iz Vranja.

“Francuzi su bili oduševljeni našom interpretacijom iako su to sve školovani muzičari. Ubrzo su savladali tri numere koje su ih oduševile “Jovano Jovanke”, “Niška Banja” i “Lela Vranjanka”, prenosi utiske za Novosti Ekrem Mamutović.

Na festivalu u Francuskoj, koji po mnogo čemu podseća na Guču, vranjski trubači su svojim svakodnevnim nastupima oduševili publiku, a usledili su i pozivi za nastupe širom sveta. Zanimljivo je da je u orkestru svirao i Ekremov sin Kristijan (10), trubački naslednik Mamutovića, koji pohađa muzičku školu i već je osvajao brojna muzička priznanja.

Inače, ovo je drugi nastup trubača iz Vranja u Francuskoj ove godine, prvi put su nastupili u julu, na festivalu u blizini Liona, odakle takođe nose najlepše impresije.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More