Pre godinu dana francuskog humanitarca su uhapsili i zabranili ulazak na Kosovo, danas ima jasnu poruku! (VIDEO)

Foto: printscreen/facebook/ Arno Gujon
188

Arno Gujon, francuski humanitarac, koji već 15 godina, izuzetno redovno, pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji, našao se pred zabranom ulaska u južnu srpsku pokrajinu. Pre tačno godinu dana, posle nebrojano provedenih dana na Kosmetu i prosleđene milionske pomoći, uručena mu je zabrana ulaska na neodređeno vreme bez ikakvog obrazloženja.

Trenutno, taj slučaj je pred Upravnim sudom u Prištini, a njegovi volonteri nezaustavljivo hitaju ka Kosovu i Metohiji, noseći najnovije donacije.

Posredstvom njegove humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”, koju je osnovao 2004. godine, na Kosovu i Metohiji je darovano pet i po miliona evra u vidu različitih projekata, niz samoodrživih imanja: mlekare, sušare za voće, farmu za tov bikova, farmu alpskih koza…Dakle, ono što može da zaposli ljude i da oni žive od tog rada a ne samo da prime jednokratnu humanitarnu pomoć kao milostinju.

Danas, povodom navršene godine od kad nije kročio u junu srpsku pokrajinu Arno je poslao jasnu poruku.

“Kosovski agenti su me uhapsili, ispitivali, zapretili meni i mojoj porodici. Nakon toga je usledio dug period sumnji, peirspitivanja, ali nismo odustali! I premostili smo sve prepreke, i u toku ove godine finansirali smo projekte u iznosu od 400.000 evra. Osmeh dece i ljudi kojima smo pomogli tokom ove godine, uprkos zabrani, je najbolji odgovor koji smo mogli da damo onima koi su hteli da zabrane humanost!”, poručio je Arno Gujon.

Godinu dana nakon hapšenja na Kosovu

Prošlo je tačno godinu dana od kad mi je, 10. septembra 2018. godine, zabranjen ulazak na teritoriju Kosova i Metohije. Evo šta danas želim da poručim povodom toga.

Gepostet von Arno Gujon am Dienstag, 10. September 2019

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More