Posle sedmogodišnje pauze i neuspele privatizacije sija hotel “Nais” sa četiri zvezdice, Čola na otvaranju (FOTO+VIDEO)

TO TANJUG / TANJA VALIC
292

Posle sedam godina pauze u radu i jedne neuspele privatizacije, otvoren je simbol turizma u Nišu – hotel “Nais”. Novi vlasnici rekonstruisali su hotel za manje od dve godine. Svečanom otvaranju prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Poslednji gost iz nekadašnjeg motela “Nais” otišao je 2012. godine. Novog vlasnika objekat je dobio 2016. godine i sada je to hotel sa četiri zvezdice. Ima 89 soba različitih kategorija i 250 ležajeva, banket i kongresne sale.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Renovirani hotel sada ima četiri zvezdice, koji je prve goste primio 19. avgusta, ima 230 lezajeva, restoran sa 250 mesta i konferencijsko-kongresni prostor sa 650 mesta, velnes i spa centar, a od sledeće sezone imaće i mini akva park.

Predsednik Aleksandar Vučić je na otvaranju pozvao investitore da ulažu i istakao da će hotel “Nais” biti značajan ne samo za tranzitni turizam, budući a se nalazi uz Koridor 10, već i za sve druge goste.

“Veče u hotelu ”Nais” svim gostima ulepšala je legenda srpske i jugoslovenske muzičke scene – Zdravko Čolić”, objavio je Vučić, uz fotografiju na kojoj se rukuje sa pevačem.

Rekao je da “Nais” zauzima najlepše i najznačajnije mesto na raskršću puteva. Objasnio je da se od njega južno ide ka Skoplju i Atini, istočno ka Pirotu i Sofiji a uskoro će se ići i ka trećem pravcu, ka Prokuplju, Kuršumliji, Prištini i Gračanici.

Foto: PREDSEDNISTVO SRBIJE

Zbog toga je, rekao je predsednik, pozicija “Naisa” od izuzetnog značaja za zemlju.

Predsednik je kazao da 1982. godine kada je “Nais” otvaran bilo mnogo obećanja i da nema sumnje da je u to vreme bio jedan od najlepših objekata u ovom delu Srbije i da je privlačio ogromnu pažnju.

“Ali rušenjem sistema i nedovoljnim dobrim tretiranjem državne svojine došli smo do toga da jedan takav objekat bude zatvoren 30 godina kasnije”, rekao je predsednik.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Naveo je da paralelno sa izgradnjom puteva o kojima se sanjalo, radilo na nekoliko stvari, odnosno na objektima na putevima gde mogu da dođu stranci i ostanu i gde naši gosti mogu da dođu, da se razvije turizam, zaposle mladi.

“Od jednog ukorenjenog prostora, koji je bio ruglo čitave Srbije danas ste uspeli i čestitam celom timu što ste napravili čisto, novo mesto i posebno sam srećan što su u vašem hotelu svi motivi, nisu motivi Londona, Njujorka, Pariza, već Niša, pirotskih ćilima, onoga što jeste naša tradicija, onoga što je naša prošlost, a uveren sam i budućnost”, rekao je Vučić.

O TANJUG / TANJA VALIC

Istakao je i da je zahvalan vlasnicima što nisu koristili državne subvencije, iako su mogli i nuđeno im je, i zamolio ih da na nastave sa izgradnjom drugih sadržaja oko hotela, jer imaju ogroman prostor.

Upravnik hotela “Nais” Tomas Pavlović je rekao da je objekat otvoren posle dve i po godine angažovanja i da on neće biti interesantan samo za Niš već za celu Južnu Srbiju.

FOTO TANJUG / TANJA VALIC

Zahvalio je autoru projekta Goranu Babiću i firmama koje su bile involvirane.

U ovom trenutku u hotelu radi oko 100 radnika a prema najavama vlasnika, kada se izgrade bazen i akva park, biće posla za najmanje još 100 a u sezoni će biti mesta i za sezonske radnike.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More