Priznanje Tesline fondacije srpskom svešteniku iz Beograda FOTO

Foto: printscreen/youtube/ my trips
224

“Posle konsultacija sa mnogim organizacijama i zaslužnim ličnostima, u svojstvu osnivača i predsednika Naučne fondacije “Tesla” iz Filadelfije odlučio sam da unikatnu skulpturu “U slozi je spas”, nakon njenog višegodišnjeg izlaganja na raznim lokalitetima, dodelim svešteniku Oliveru Subotiću, parohu pri Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj”, rekao je Nikola Lončar, a objavljeno na novomm sajtu Nikola Tesla naučna fonadacija.

“Odluka je proistekla iz nekoliko razloga: jedan je opseg obrazovanja i interesovanja oca Olivera, koji se proteže od informatike preko borilačkih veština do sociologije i teologije, drugi je dvodecenijski misionarski, društveni i javni angažman, u okviru koga je do sada objavio 11 knjiga, a glavni je njegovo bavljenje likom i delom Nikole Tesle, zbog čega je ove godine postao dobitnik Tesline medalje. Priča o duhovnom liku Nikole Tesle je malo poznata u Srbiji i svetu, i nju će otac Oliver pretočiti u knjigu, čiji izlazak željno očekujemo u narednom periodu. Lično sam bio zadivljen njegovim predavanjima i znanjem koje poseduje o Tesli, kao i darom da sve to prenese na slušaoce, zbog čega sam želeo da ga ovim poklonom podržim u njegovom radu. Postoji još jedan razlog zašto sam odlučio da dr Subotiću dodelim ovu skulpturu, ali taj razlog je duboko lične prirode i za sada ga neću iznositi u javnost”, obrazložio je svoju odluku Nikola Lončar, predsednik Naučne fondacije “Tesla” iz Filadelfije.

Jerej Oliver Subotić i Nikola Lončar, osnivač i direktor TNF
Foto: TNFS.EDU.RS
Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More