Čudesni ”Orlovi” utišali ”Bersi”, Srbija je u finalu!!!

Ono što su naše odbojkašice uradile u finalu EP u Turskoj, večeras su ponovili naši odbojkaši u polufinalnom okršaju protiv Francuza. Bili su jači i od protivnika i od publike i zasluženo će igrati u borbi za titulu!

Foto: CEV
206
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije večeras je u prepunom pariskom ”Bersiju” uspela da savlada domaću selekciju Francuske i izbori plasman u finale Evropskog prvenstva!
 
U meču punom preokreta, Srbija je slavila sa 3:2, po setovima 23:25, 25:23, 25:21, 17:25, 15:7.
 
U borbi za titulu prvaka Evrope, reprezentacija Srbije će u finalu igrati protiv Slovenije!
Nošeni velikom podrškom sa tribina, Francuzi su bolje započeli večerašnji meč, imali su stalno vođstvo tokom prvog seta, ali u finišu ovog dela igre ”Orlovi” su pokazali da su se oslobodili početnog pritiska i da kako meč odmiče igraju sve bolje.
Srbija je uspela da u finišu prvog seta uhvati priključak, opasno je pripretila domaćinu, koji je na kraju dobio ovaj deo igre sa 25:23.
Sličan razvoj događaja, ali sa promenjenim ulogama, viđen je u drugom setu. Ovoga puta Srbija je od starta seta imala vođstvo, koje je polako postajalo sve ubedljivije i naš tim je poveo sa ubedljivih 24:18,kada se činilo da Srbija rutinski stiže do izjednačenja.
Ali, Francuzi se nisu predavali, usledila je njihova odlična serija, prišli su na samo poen zaostatka – 24:23, ali više od toga im ”Orlovi” nisu dozvolili – 25:23 za Srbiju.
Početak trećeg seta pripao je domaćinu, koji je poveo sa 5:1, potom je Francuska imala i 11:7, ali onda sledi serija od 5:0 u korist reprezentacije Srbije koja preuzima vođstvo i do kraja ga je učinila još ubedljivijim, do konačnih 25:21, za preokret u setovima.
Naravno, očekivao se žestok odgovor Francuza u četvrtom setu, to se i dogodilo, raspucani Ngape je pravio ubedljivo najviše problema našem timu, Kovačevi izabranici nisu imali pravi odgovor, ređale su se greške i relativno brzo je postalo jasno da će ovaj meč ući u peti set.
Francuska ga je dobila sa 25:17, ali u setu odluke potpuno drugačija slika na terenu.
”Orlovi” su fenomenalno započeli ovaj deo igre, poveli sa 5:0, potom i sa 9:2, blistali su Atanasijević, Lisinac i drugovi i atmosfera u ”Bersiju” je postajala sve mirnija, izuzimajući grupu srpskih navijača koji su bili sve glasniji.
A kada je Srbija povela sa 13:6, slavlje je polako moglo da počne.
Alal vera, ”Orlovi”!
Izvor Sportske.net
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More