Italijanski humanitarac poručio mladoj Šveđanki: Pogledaj malo srpsku decu na Kosovu, njima je ukradeno detinjstvo, a ne tebi!(FOTO)

AP Photo/Jason DeCrow
714

Govor maloletnog deteta koje nema završenu ni srednju školu u Ujedinjenim nacijama izazvao je brojna negodovanja širom sveta, dok neki ocenjuju da je u putanju instrumentalizacija dece zarad političkih ciljeva, drugi osuđuju razmaženost mlade Šveđanke.

Odbornika italijanske Lige u gradu Milanu i humanitarac Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri navodno ukrali detinjstvo.

Iznad fotografije Pavezi je napisao:

Draga Greta, blago tebi jer kada zaplačeš slušaju te te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi da možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, „ukrali ste mi detinjstvo“, ali to su prazne reči.

Cara Greta, beata te che puoi piangere e farti ascoltare dai potenti del mondo. Beata te che vieni ospitata nelle grandi…

Gepostet von Stefano Pavesi am Donnerstag, 26. September 2019

Blago onima koji žele da veruju „u nešto“ i saosećaju se sa vama aktivistima.

Na ovoj slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje, oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara.

Šta stoji iza mimike Grete Tunberg, osim divljenja tinejdžerka dobija i ozbiljne kritike

Jer draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama govore o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu naspavanja, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje.

Odbornik Lige Stefano Pavezi već dugi niz godina obilazi južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju u sklopu humanitarnih aktivnosti pomoći ugroženim Srbima u enklavama.

Izvor Dnevna gazeta, Kurir
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More