Kad kanadski studenti progovore srpski jezik, jutjuber im dao pretežak zadatak (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
175

Da li ste se ikada zapitali kakav utisak ostavlja kod stranaca srpski jezik na prvo slušanje? Jutjuber koji se na toj društvenoj mreži predstavlja kao Hertidž Imoušn, sa pravim imenom Šunhu Ša, pustio je nekolicini kanadskih studenata deo jedne emisije na srpskom jeziku, a oni su za zadatak imali da pogode o kojem jeziku se radi.

Osim što su pažljivo slušali, oni su imali i pomoć u vidu gledanja snimka, te su na osnovu govora i izgleda ljudi mogli lakše da dođu do rešenja. Međutim, zadatak nije bio nimalo lak.

Oko desetak studenata bistrilo je poprilično dugo i pomno o kom jeziku se radi. Neki su govorili da se radi o italijanskom, neki o španskom, a bilo je i onih koji su tvrdili da se radi o ruskom jeziku.

Na kraju, kada im je Šunhu rekao o kojem jeziku se radi, oni su pokušali da ponove dijaloge koje su čuli sa snimka. Nekima je to prilično dobro pošlo od ruke, dok je drugima išlo malo teže.

Na kraju, ovaj video snimak koji je nastao 2015. godine, prilično je lepo zabavio učesnike, ali i sve one koji su imali prilike da ga vide na društvenim mrežama, gde je ponovo aktuelan ovih dana. Ipak srpski jezik nije toliko lagan za učenje i izgovor, koliko smo mislili, zar ne?

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More