Pola veka najradosnije manifestacije u Srbiji, deca iz 22 zemlje gosti Beograda

Foto: dkc.rs
201

Dečija manifestacija “Radost Evrope” od danas u Beogradu

BEOGRAD, 2. oktobra (Tanjug) – Obeležavanje 50. rođendana međunarodne manifestacije dece Evrope “Radost Evrope” počinje danas u Beogradu i trajaće do subote, 5. oktobra.

Dečije stvaralaštvo, igra, pesma, drugarstvo, razumevanje drugog i drugačijeg – sinonimi su za “Radost Evrope”, najveću dečiju medunarodnu manifestaciju u regionu, koja svake godine u Beogradu okuplja decu od sedam do 14 godine iz cele Evrope.

Manifestacija je nosilac EFFE 2019-2020. etikete kvaliteta dodeljene od strane Evropske komisije.

Tradicionalno već pet decenija, u okviru ove manifestacije deca iz drugih zemalja dolaze u Beograd gde su smeštena u beogradskim porodicama svojih vršnjaka.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je ranije da će ove godine u Beograd doći deca iz 22 evropske zemlje, kao i iz Kine.

“Deca ce biti smeštena u porodicama svojih vršnjaka i provešce lepo vreme u Beogradu u sportskim takmičenjima, umetničkom nadmetanju, druženju, oslikavanju murala u školama čiji đaci ucestvuju u programu”, kazao je Vesić.

Centralna proslava jubileja počeće karnevalom u centru Beograda, odnosno svečanim defileom kostimiranih učesnika manifestacije.

Pored orkestra koji će predvoditi svecani defile, na karnevalu u Knez Mihailovoj ulici i na Kalemgdanu nastupiće mnogobrojne muzičke i plesne grupe, mažoretkinje, klovnovi na štulama i mnogi drugi izvođači koji ceh zabavljati mališane.

Narednog dana u Dečijem kulturnom centru mališane iz 22 evropske zemlje očekuju koncerti “Susreti prijateljstva”.

Svoje najbolje nastupe učesnici manifestacije će pokazati u na gala-koncertu 5. oktobra u Centru “Sava”.

Pored muzičko scenskih programa mališani će moći da posete izložbu nagrađenih radova 21. Međunarodnog likovnog konkursa “Radost Evrope”.

Pogledajte kako je sve počelo davne 1969. godine.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More