“Teslin narod” u Ujedinjenim nacijama, projekcija srpskog filma 17. oktobra (FOTO)

Foto: PixaBay
301

Filmu „Tesla nation” (Teslin narod), ovogodišnjem srpskom kandidatu za Oskara u konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, ukazana je čast da bude prikazan u sedištu Ujedinjenih nacija na Ist riveru u Njujorku.

Projekcija će biti održana u četvrtak 17.oktobra u 18.30, objavio je režiser i koproducent filma Željko Mirković na društvenim mrežama i pozvao sve zainteresovane koji žele da pogledaju film da mu se što pre jave zbog bezbedonosnih procedura prilikom ulaska u zgradu UN, piše The Serbian Times.

Inače, u toku je velika kampanja da dokumentarac, koji je Američka akademija za film pre nekoliko meseci i zvanično proglasila kandidatom za nagradu Oskar u 2020.godini, dobije nominaciju za istu. Cilj je da do januara, kada Akademija odlučuje o 5 nominovanih filmova, “Teslin narod” vidi što više publike, Srba i Amerikanaca, na teritoriji SAD.

#TeslaNationDocumentary in United Nation New York- IMPORTANT INSTRUCTION!!!If you are planing to come to see the Tesla…

Gepostet von Zeljko Mirkovic am Freitag, 4. Oktober 2019

S tim u vezi, nakon prikazivanja u Beogradu, Njujorku, Los Anđelesu, Pitsburgu, Majamiju, Nju Džersiju, “Teslin narod” imaće svoje premijere 1, 9 i 16. novembra u Milvokiju, Rokfordu i Bostonu (Illinois).

Premijera u Milvokiju 1.novembra će biti održana u sali Kulturnog centra pri crkvi Svetog Save (3201 South 51st Street), u Rokfordu će film biti prikazan 9.novembra u sali pri crkvi Svetog vaznesenja (4301 W Riverside Blvd), a u Bostonu 16. novembra u sali Town Hill Colony (910 Main St, Wakefield, MA 01880),

Projekcije organizuje NGO “Serbia online” sa crkveno-školskim upravama u Milvokiju i Rokfordu i izdavačkom kućom “Town Hill Colony”.

Izvor The Serbian Times
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More