Vozač iz Srbije koji za pola veka nije napravio nijednu grešku a ovaj savet dao je svim vozačima (FOTO)

Foto: Ilustracija
161

Meštanin sela Belo Polje kod Gornjeg Milanovca, Velizar Savić verovatno je jedini vozač u Srbiji koji je od Suda tražio i dobio uverenje da za 50 godina koliko je za volanom nije napravio nijedan prekršaj.

Prva kola dobio je od tasta na poklon. U to vreme, pre pola veka, bio je jedini vozač u pet sela. Zato je pomagao kome god je potrebno. Čak je često kaže bio i Hitna pomoć.

Foto: PrintScreen/RTS

„I u banje vozio i u bolnice i porodilište i sve gde god je trebalo. Neko se poseče, neko pane sa šljive, neko… ja sam to sve i bio sam dva puta davalac krvi toga koga sam odvozio u bolnicu“, priča Velizar Savić.

Velizar tvrdi nije daleko putovao. Godišnje je prelazio nekih desetak hiljada kilometara od sela do sela i do obližnjih gradova, ređe do Makedonije, Bosne.

Ali uvek oprezno. Automobil je čuvao, a još više vodio računa o svakom detalju na putu. I danas poštuje svaki saobraćajni znak i pažljivo vozi.

„Nisam dobar vozač za nekoga. Kao i sve nekom valjaš, nekom ne valjaš. Ja sam vozio, od 70 nisam prelazio. Ko ‘oće brže nek prolazi. Ja idem desnom stranom i to ide tako“, kaže on.

Foto: PrintScreen/RTS

Ponosan je što u dugogodišnjem vozačkom stažu nije pravio prekršaje, a drugima za volanom, ovaj penzioner, savetuje da uspore: „Kad sede da požure, a kad voze polako. Sede oni u kafani pogledaju na sat, kaže – ja zakasnih. Odmah gas kol’ko ko može. E, a kod mene nijedanom nisu zaškripale gume“.

Da je vozač bez greške želeo je da dokumentuje pa uverenje Suda u Gornjem Milanovcu sa ponosom pokazuje.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More