Izložba “Nikola Tesla – Čovek iz budućnosti” u Milanu

Foto: wikipedia
221

Izložba “Nikola Tesla – Čovek iz budućnosti” otvorena je u Milanu. Ona je proizvod saradnje Muzeja Nikole Tesle, firme Bulb Creation iz Beograda i Venice Exhibition iz Venecije. Izložba traje do 29. marta 2020. godine, piše rts.rs.

Ova izložba predstavlja prvo gostovanje Muzeja Nikole Tesle u Italiji, a istovremeno i najveću gostujuću izložbu ovog muzeja kada je u pitanju broj eksponata i radnih modela kao i sama površina izložbenog prostora.

Prostor od 1200 kvadratnih metara predstavljao je velik izazov, a taj zadatak je uspešno obavljen zahvaljujući sjajnoj saradnji tima iz Srbije i tima iz Italije.

Posetioci ove izložbe će imati priliku da vide priču o jednom od najvećih umova istorije. Ova priča je ispričana kroz veliki broj radnih modela Teslinih izuma, maketa i replika kao i putem interaktivnih modela.

Posetioci mogu da vide i prezentacije specifičnih prostora kao što su Teslina laboratorija u Kolorado Springsu, čuvena soba broj 3327 iz hotela Njujorker, digitalna aplikacija laboratorije na Long Ajlendu, i mnoge druge.

Izložba je otvorena do 29. marta 2020. godine.

Na otvaranju je bio prisutan ambasador Srbije u Italiji, njegova ekselencija Goran Aleksić i konzulka gospođa Radmila Selaković.

Autori izložbe su Ivona Jevtić, dr Branimir Jovanović, dr Bojan Stevanić i Vladimir Perić.

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More