Poslušajte Darijin glas za spas planete na “Dečijoj pesmi Evrovizije” (VIDEO)

Foto: printscreen/RTS
384

Objavljena je pesma kojom će Darija Vračević predstavljati Srbiju na „Dečjoj pesmi Evrovizije“, 24. novembra u Gljivicama u Poljskoj. Pesma „Podigni glas“ (Raise Your Voice) govori o katastrofama koje pogađaju našu planetu i deca se obraćaju odraslima da preuzmu nešto kako bi se to zaustavilo.

Uz pomoć muzičara i saradnika, Aleksandre i Leontine, Darija je inspirisala nastanak i izvela kompoziciju za konkurs koji je raspisao RTS za predstavnika Srbije na takmičenju „Dečja pesma Evrovizije 2019“.

Darija je dala tekstualnu ideju duboko dirnuta trenutnim dešavanjima u svetu. Pomno prateći prirodne nepogode koje se dešavaju iz dana u dan, došla je na ideju da pesmom probudi svest ljudi o svemu što se dešava u prirodi, da počnemo zajedno da brinemo i volimo Zemlju na kojoj živimo.

Darija Vračević je rođena 27. 10. 2007. u Beogradu. Pohađa šesti razred osnovne i peti razred muzičke škole (odsek klavir).

Bila je učesnik televizijskog muzičkog takmičenja za decu (2015/2016) na kojem je stigla do superfinala i osvojila srca publike širom naše zemlje i van njenih granica. Nakon tri godine (2018/2019) ponovo je nastupala u istom šou-programu koji je okupio najuspešnije učesnike iz četiri sezone.

Učestvovala je na brojnim festivalima u Srbiji i inostranstvu gde je osvojila veliki broj nagrada.

U julu 2018. godine uspešno je predstavila svoju zemlju na međunarodnom festivalu u Belorusiji – „Slavjanski bazar“, nakon čega su usledili pozivi za festivale širom sveta.

Darija je glumila u mjuziklu za decu Tesla i bitka na magnetnom polju, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a dobila je glavnu rolu u prvom srpskom mjuziklu čiji početak snimanja se očekuje u proleće 2020. godine.

Radila je na više projekata filmske sinhronizacije. Darija trenira džez balet – član je profesionalnog tima u plesnom klubu „Dens fektori“, a do sada je osvojila dve srebrne i pet zlatnih medalja na plesnim festivalima u Srbiji.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More