Ovaj robot može sve, čak i Užičko kolo da zaigra! (VIDEO)

Foto: printscreen/fb/Sputnik
260

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ministar za nauku i tehnologiju Kine Vang Džang imali su danas priliku da se upoznaju sa najnovijim inovacijama i tehnološkim dostignućima u oblasti razvoja pametnih gradova, industrijskih parkova, železničke infrastrukture.

Na četvrtoj dvodnevnoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEIZ) koja je posvećena saradnji u oblasti inovacija, a koja je danas otvorena na Beogradskom sajmu, Brnabić, Popović i Džang su, između ostalog, prisustvovali prezentaciji rekonstrukcije železničke pruge od Novog Beograda do Stare Pazove, u okviru projekta ”Modernizacija i rekonstrukcija madarsko-srpske železničke pruge na teritoriji Srbije”.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Takođe, imali su priliku da vide i najnovije modele kineskih putničkih vozova, koji dostižu brzinu od 350 km i 250 km na sat, a koji saobraćaju na relaciji Peking-Šangaj.

Zvaničnici Srbije i Kine pogledali su i kratki film o tome kako će industrijski park koji će Srbija zajedno za Kinom graditi u Borči, a na štandu kompanije Huavej upoznali su se sa najnovijom 5G tehnologijom.

Oni su obišli štand na kojem su predstavljene biografije i dostignuća srpskih naučnika Nikole Tesle, Mihajla Pupina i Milutina Milanković, a na kojem je demonstriran rad Teslinog kalema o kojem je prisutnima ”govorio” robot Tesla.

Jedna od atrakcija sajma bio je i ”ples robota” uz poznate muzičke numere, a roboti su ”zaigrali” i užičko kolo.

Кинески спектакл у Београду: Роботи играју Ужичко коло

Кинески спектакл у Београду: Роботи играју Ужичко колоВише на: 🡆🡆🡆 https://sptnkne.ws/9YvB

Gepostet von Sputnik Србијa am Dienstag, 8. Oktober 2019

 

Izvor Tanjug, Sputnik
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More