“Došao sam u Srbiju da gradim život”, mladi Brazilac srpski zet a sve je počelo baš ovako (FOTO)

Foto: PrintScreen/TV Prva
398

“Došao sam u Srbiju da gradim život”, započinje svoju priču Majkl Markes Moreira, mladi Brazilac koga je splet neverovatnih okolnosti doveo u Srbiju.

Sa Srbijom spojila ga ljubav prema Branislavi. Suprugu je upoznao na brodu na kom su zajedno radili. Rodila se ljubav sasvim slučajno a krunisana brakom i sinom Lukom.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Majkl će se uskoro krstiti i pristupiti u pravoslavnu veru. Krstiće ga kum Vladimir Živković a dobiće i novo ime.

“Mihajlo” sa ponosom i srećom izgovara Brazilac.

Kaže Majkl jedine dve zemlje u kojima bi mogao da živi jesu Srbija i Brazil. Zbog kulturnih sličnosti ali i sličnosti među ljudima Srbija je za njega idealan dom.

“Samo u Srbiji i u Brazilu bih mogao da živim zato što su ljudi slični. Život je težak, nije bitno gde si ali bolje je u Srbiji”, priča Majkl.

Mala porodica živi u Inđiji, Majkl radi na građevini. Ne žali se na težak posao, često ostaje i prekovremeno. Govori šest jezika, dobro se snašao i sa srpskim s obzirom da je ovde tek šest meseci.

Supruga Branislava kaže da je njena porodica oduševljena Majklom i da su ga svi brzo prihvatili.

Foto: PrintScreen/TV Prva

“Moja familija je oduševljena. I dan danas svi ga gotive, harizmatičan je i baš ih je osvojio”, kaže Branislava.

Kaže da je dete bolje podizati u Srbiji jer će ovde naučiti da bude prijatelj sa svima.

“U Srbiji će naučiti da bude drugar sa svima, škola je ovde 100 puta bolja nego u Brazilu, a i kriminala ima manje”, priča on.

Velike poteškoće ipak pravi mu srpska birokratija. Niko nema tačne informacije, moraš da pitaš jednog, drugog, trećeg. Sa velikim problemom se suočio kada je izvadio ličnu kartu na kojoj mu nisu tačno napisali ime.

“Maicon Marques Moreira piše, nije pravilno. Treba da piše Majkl Markes Moreira”, kaže on.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Od starih ljubavi u Srbiju je doneo samo ljubav prema fudbalu “Trenutno” navija za Inđiju ali kada je bilo svetsko prvenstvo nije mu baš bilo svejedno čiji će navijač biti.

“Kada je Brazil dao prvi go ja sam samo ćutao, otišao do frižidera da uzmem neko pivo, kad je dao drugi go ja samo uradio tako”, češka se po čelu i sklanja pogled u stranu.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Majkl svira i gitaru a sin Luka uživa u tatinoj pesmi “Đuska Luka, Đuska Luka”.

Majkl ovu priču završava na srpskom i to Luisovom pesmom, pevajući i svirajući na gitari “Pusti najveću mećavu Gospode”.

Foto: PrintScreen/TV Prva

 

Izvor Prva Tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More