Katarina Karađorđević isporučila vrednu medicinsku opremu Kliničkom centru u Kragujevcu i Opštoj bolnici u Kraljevu

Foto/Dvor
215

Princeza Katarina isporučila je danas Kliničkom centru Kragujevac 10 električnih kreveta za odeljenje intenzivne nege i medicinsku opremu poput stolova za ispitivanje, IV stuba i invalidskih kolica. Vrednost ove donacije je više od 120.000 evra, a obezbeđena je uz pomoć humanitarne organizacije „Project C.U.R.E“, iz Denvera u Koloradu, navodi se u saopštenju Kancelarije princa Aleksandra Karađorđevića.

„Za moj humanitarni rad najvažniji su pojedinci i organizacije velikog srca. Moja fondacija i ja nastavićemo da pomažemo srpskom zdravstvu. Srbija nije samo Beograd i srećna sam što isporučujem medicinsku opremu i drugim bolnicama van Beograda“ – rekla je princeza Katarina u svom obraćanju.

Dr Predrag Sazdanović, direktor Opšte bolnice Kragujevac, kao i celokupno medicinsko osoblje, zahvalili su se na dragocenoj pomoći.

U nastavku posete, Katarina Karađorđević  je danas zvanično isporučila i 90 kompleta posteljina, 5 električnih kreveta i vredan sterilizator Opštoj bolnici Kraljevo.  Ova donacija omogućena je uz pomoć humanitarne organizacije „Project C.U.R.E“ iz Denvera u Koloradu. Ukupna vrednost donacije je više od 170.000 evra.

„Zadovoljstvo mi je da isporučim ovu dragocenu opremu Opštoj bolnici u Kraljevu. Moja fondacija i ja posvećeni smo misiji poboljšanja uslova lečenja naših građana i opremanja bolnica širom Srbije. Najsavremeniji sterilizatori poput ovog kog isporučujemo danas, već su donirani u nekoliko bolnica širom Srbije“ – rekla je Katarina Karađorđević u svom govoru.

Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva, dr Zoran Mrvić, direktor bolnice i celokupno medicinsko osoblje zahvalili su princezi Katarini na pomoći i podršci.

 

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More