Beogradski Oktobarfest: “Ko mnogo radi, treba mnogo i da slavi” (FOTO)

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
206

U Beogradu je sinoć otvoren tradicionalni festval piva, Oktobarfest, koji je, u ime ambasadora, otvorila rukovodilac Privrednog odeljenja Ambasade Nemačke u Srbiji, Ani Kristin Piplica.

Početak ove manifestacije označen je otvaranjem bureta s pivom, uz poruku Piplice da “ko mnogo radi, treba mnogo i da slavi”.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Poželevši lepo veče prisutnima, Piplica je podsetila da u Srbiji posluje 400 firmi iz Nemačke sa višse od 60.000 zaposlenih što je, kako je ocenila, veliki uspeh.

“Pred nama je još jedna godina i nadamo se, do sledećeg Oktobarfesta, istom trendu privrednog napretka, a od privredno odeljenje ambasade Nemačke stoji vam na raspolaganju”, poručila je potom simbolično drvenim čekićem probila bure piva.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Srdačne pozdrave skupu privrednika Nemaca kao i njihovih prijatelja uputili su i predsednik nemačko-srpske privredne komore Ronald Zelinge, koja je četvrti put organizator beogradskog Oktobarfesta.

Direktor te komore, Martin Knap, podsetio je da se oktobarfest obeležava već deset godina i nabrojao brojne sponzore koji su pomogli ovogodišnju manifestaciju među kojima je i Hemofarm Štadu.

Tradicinalnim nemački veselim pesmama prvo veče Oktobarfesta obeležio je orkestar čuvenog trubača Dejana Petrovića.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Uz pivo i razne vrste kobasica Oktobarfest proslavljen je i takmičenjima u brzom ispijanju i nošenju piva, za muškarce i žene, a proslava ove za Nemce značajne fešte biće nastavljena i u petak.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More