Detektuje 17 tačaka i analizira pokrete tela: “Body kinect”, inovativno rešenje Majkrosoftovog tima iz Srbije

FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC
263

Majkrosoftovo inovativno rešenje “Body kinect”, koje skeniranjem ljudskog tela detektuje 17 zglobnih tačaka i analizira pokrete tela, moglo bi u budućnosti da pomogne sportistima da promene način igre, kako bi manje opteretili kičmu koja “trpi” veći teret.

Direktor kompanije Majkrosoft u Srbiji Zeljko Vujinović, Foto Tanjug/Bojan Stekic

To inovativno rešenje, Majrosoftovog razvojnog centra u Srbiji, moglo bi biti primenjivao i u medicini, medicinskoj robotici i drugim oblastima.

Predstavljeno je danas na digitalnoj konferenciji “Sinergija 19” u Beogradu i, kao i mnoga druga rešenja domaćih inženjera, otići će u svet.

Zamenik direktora Majkrosoft razvojnog centra u Srbiji, Dražen Šumić, podsetio je za Tanjug da je taj centar osnovan 2005. godine i da je u njemu u početku radio mali tim inženjera, koji je pomagao američkom timu da razvije neke tehnologije.

U početku smo, kazao je, radili svega nekoliko projekata u oblasti transformacije slike u tekst, a vremenom smo dobijali sve izazovnije projekte i tako se dokazali i intenzivno rasli.

“Danas imamo više od 300 inženjera koji rade na kritičnim majkrosoftovim proizvodima u oblasti data procesinga, veštačke inteligencije, pa sve do virtuelne i proširene realnosti”, rekao je Šumić.

Dodao je da srpski tim u Majkrosoftu danas predvodi projekte i vodi inovacije u pojedinim oblastima, koje se prodaju i isporučuju korisnicima širom sveta.

“Svi naši proizvodi na kojima radimo u Srbiji izlaze pred milionsku armiju korisnika i sa njima smo u kontaktu i saznajemo šta od naših tehnolgija radi odlično, a šta treba još popraviti”, rekao je.

FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC

Šimunić kaže i da je jedan od majkrosoftovih “klaud servisa” za procesuiranje podataka koji je vođen u Srbiji, prošle godine bio jedan od dva glavna projekata u celoj kompaniji.

U Beogradu je danas počela trodnevna konferencija “Sinergija 19”, koju od 2000. godine organizuje kompanija Majkrosoft, a koja je posvećena digitalnoj transformaciji, informaciono-komunikacionim (IKT) tehnologijama, ali i njihovoj primeni u kompanijama širom regiona Jugoistočne Evrope

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More