Kusturica i Vukosavljević na večeri s Handkeom: Nobelovcu rakija “Ćirilica” i vino sa ovom porukom (FOTO)

FOTO TANJUG / MINSTARSTVO KULTURE /
698

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i reditelj Emir Kusturica sastali su se sinoć u Parizu sa austrijskim piscem Peterom Handkeom, ovogodišnjim dobitnikom Nobelove nagrade za književnost.

Vukosavljević i Kusturica su Handkeu čestitali prestižnu nagradu na večeri koju je on organizovao, a ministar je preneo pozdrave Vlade Srbije i srpske javnosti, koja se, kako je naveo, raduje što je veliki svetski književnik, koji je Srbiji pružio podršku tokom teških godina, dobio zasluženu nagradu.

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC /

Ministar kulture je, kako je saznaje Tanjug, piscu uručio simboličan poklon, rakiju “Ćirilicu”, kao i bocu vina na čijoj etiketi piše “Nobelovcu Peteru Handkeu, iz Srbije, s ljubavlju i poštovanjem”.

FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Vukosavljević predvodi delegaciju Ministarstva kulture koja boravi u Parizu u cilju jačanja saradnje sa Uneskom u kontekstu ponovnog izbora Srbije u Izvršni odbor te organizacije.

Peter Handke i Vučić razgovarali telefonom: “Prijatelju, očekujemo Vas uskoro u Srbiji” (FOTO)

Ministar kulture će se tokom boravka u Parizu sastati sa pomoćnikom generalne direktorke Uneska Ernestom Otoneom.

Ovo je Handke prvo uradio kada je čuo za nagradu, “Drago mi je što se radujete zbog mene, a ne samo zbog Đokovića”

 

Predviđeno je da danas Emir Kusturica održi predavanje na temu “Kultura i raznolikost”, pre kojeg će se zvanicama obratiti i ministar Vukosavljević.

Prijatelj Srbije, Peter Handke, dobitnik Nobelove nagrade za književnost (FOTO)

Kusturica i njegov “No smoking orkestra” potom će održati koncert u zgradi Uneska, na koji je pozvano oko 1.200 zvanica.

Dačić: Handke imao hrabrost da iz drugačijeg ugla piše o građanskom ratu u Jugoslaviji

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More