Lonely planet svrstao Srbiju u top 10 mesta koje treba posetiti, evo kako je predstavljena

214

Jedan od najpopularnijih turističkih portala i izdavača turističkih vodiča na svetu, Lonely Planet, svrstao je Srbiju u top 10 mesta koja treba posetiti u 2020. godini.

Naša zemlja se našla na visokom 6. mestu ove liste, odmah iza Azerbejdžana, SAD-a, Indij, Mađarske i Indonezije, koja je na prvom mestu, prema saopštenju Turističke organizacije Srbije.

“Srbija je autentična, živopisna evropska država, koju vredi polako istraživati i koju putnici jedva da su otkrili. Za Srbiju se ne može reći da je skrivena – njen glavni grad, Beograd, vekovima je jedna od glavnih raskrsnica Starog kontinenta. Danas, ovaj grad pruža nonšalantnu kulturu kafića i svačijem džepu pristupačnog noćnog provoda uz Dunav. A kad izađete iz Beograda, očekuju vas brojna ushićenja koja pruža ova zemlja – avanture na otvorenom, banje i vinarije, drevni manastiri i monolitni spomenici iz doba Jugoslavije”, piše Lonely Planet.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More