Srpski gimnazijalci i njihovi vršnjaci iz Francuske zajedno u akciji sređivanja škole

Foto: facebook Služba za odnose sa javnošću opštine Prokuplje
176

Učenici prokupačke Gimnazije i njihovi vršnjaci iz francuskog grada Epona, za vikend su okrečili i sredili multimedijalnu učionicu ove Škole, saopštili su iz opštine Prokuplje.

“Ovo je bio centralni deo aktivnosti prokupačkih i francuskih đaka, u kojima su svi podjednako uživali. U akciji sređivanja multimedijalne učionice, učestvovalo je 30 naših učenika i 10 francuskih, koliko ih je i u poseti našem gradu. Oni su potpuno sami okrečili učionicu i oslikali logo, koji će ih podsećati na ovo druženje. Logo sadrži srpsko-francusku zastavu, sa obeležjima Epona i Prokuplja, kao i poruku koja kaže „obogatimo naše veze“, rekao je direktor prokupačke Gimnazije Dragoslav Minić.

On je istakao da su se deca lepo družila i da je tokom rada, vladala prijateljska atmosfera, kao i da su vikend zaokružili izlaskom i provodom u gradskoj diskoteci.

“Naši prijatelji iz Epona danas obilaze Đavolju Varoš i Prolom banju, a već sutra su u Nišu. U sredu ćemo ih mi opet dočekati u našoj Školi, gde će biti organizovana zajednička tribina”, istakao je Minić.

On se posebno pohvalio poklonom, koji je prokupačka Gimnazija dobila od Grada Epona i Udruženja saveza Srba u Francuskoj, a reč je o savremenoj interaktivnoj tabli i isto takvom projektoru, koji će biti korišćeni u multimedijalnoj učionici.

Gepostet von Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje am Montag, 28. Oktober 2019

Prethodnih dana u u dvorištu gimnazije odigrale su se dve utakmice izmedju učenika iz Prokuplja i Epona. U košarci i u fudbalu. Obe su se utakmice završile u korist Francuza, ali je najbitnije da je vladala dobra atmosfera i prijateljsko raspoloženje izmedju ekipa.

“Epon i Prokuplje su bratski gradovi. Do sada smo više puta imali priliku da se upoznamo, bilo kod nas ili kod njih. Ovo je prvi put da su učenici došli da posete učenike. Zadovoljan sam jer vidim da su se lepo snašli”, navodi direktor gimnazije, Dragoslav Minić.

“Došla je grupa od desetoro učenika i ovde ostaju par dana. To su uglavnom deca koja nemaju priliku da putuju češće van granica svoje države. Nadam se da ćemo do kraja godine i mi poslati neke od naših đaka kod njih”, rekao je Vojkan Tasković, profesor francuskog jezika.

Gosti su prepuni divnih utisaka. Dopada im se srpska muzika i hrana. Kada su u pitanju vršnjaci iz Prokuplja, svi se slažu da su Prokupčani divni ljudi i dobri prijatelji kojima ne predstavlja prepreku ni rasa, ni veroispovest, pa čak ni jezik, da izraze svoju gostoljubivost. Domaćini su takođe zadovoljni. Već dva dana provode sa prijateljima iz Francuske. Na pitanje o razlikama, odgovorili su da ih razlike spajaju.

Izvor Naši u svetu, Topvesti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More