Vartolomej uskoro kod Trampa

Youtube printscreen GreekOrthodoxChurch
221

Carigradski patrijarh Vartolomej posetiće Sjedinjene američke države polovinom maja 2020. Poziv je uputio državni sekretar Majkl Pompeo. Predviđen je sastanak u Beloj kući sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, saopšteno je iz patrijarhovog sedišta u Istanbulu.

Biće to Vartolomejova zvanična poseta SAD posle 11 godina. Prvi među jednakim pravoslavnim verskim poglavarima, bio je u SAD 2009. godine. Tad je u Кongresu primio Medalju slobode-najviše američko odlikovanje.

Tokom predstojećeg patrijarhovog dolaska u Ameriku, u planu je i poseta središtu grčke Arhiepiskopije za SAD u Njujorku, kao i poseta fakultetu “Časni Кrst”.

Кatolički univerzitet “Notr Dam” uručiće patrijarhu Vartolomeju titulu počasnog doktora teologije tog univerziteta.

Dataljan program posete trenutno se usaglašava između carigradskog Sinoda i njihovog arhiepiskopa američkog Elpidofora, a trebalo bi da bude poznat do kraja novembra.

R. Lončar

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More