“Šta sam preživela i ja se čudim”, baka Julka najstarija Kragujevčanka (FOTO)

Foto: PrintScreen/TV Prva
140

Baka Julka najstarija je Kragujevčanka. Zakoračila je u svoj drugi životni vek a i sama se čudi kako je uspela da napuni toliko godina.

“101 godina i ja se čudim sama, šta sam preživela”, priča baka Julka Mitrović najstarija Kragujevčanka.  Iako je kao mlada ostala bez muža i sama odgajala šestoro dece ponosna je i srećna majka, baka, prabaka i čukunbaka.

Foto: PrintScreen/TV Prva

“Imam devet unučeta, deset praunučeta, šest čukununučića. Na Julku se njena deca i dan danas oslanjaju i veoma su vezani za nju.

“Ja njoj kažem, mama sutra je rođendan nekom mom kolegi ili koleginici da me podsetiš. Ej, ja njoj kažem da me podseti. I ne znam kako ću bez nje”, priča njena ćerka.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Ova vremešna žena sve radi sama – kupa se, sprema kafu i kuva ručak. Ne predaje se a kaže neće da zove pomoć, pa makar se izudarala u kadi.

Foto: PrintScreen/TV Prva

“Ako se dignem u kadu, pa sednem, pa lupim, pa se izlupetam dobro al se snađem, e neću da zovem”, priča ponosno baka Julka.

O smrti uopšte ne razmišlja, svakodnevno se šeta po naselju i uvek ima vremena za čašicu razgovora sa komšijama.

Baka Julka se ne predaje, u njoj ima tako puno života a sledeće godine i šator da “metnemo” tu pa da se proveselimo, kaže ona.

„Sledeće godine ćemo i svirače da zovemo, šator da metnemo tu, veselje da bude“, kroz smeh priča Julka.

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More