Uživa u škripi guma i mirisu benzina, Jelena, zubarka na motoru, bajkerka u ordinaciji (FOTO)

Foto: PixaBay
150

Ovo je priča o Jeleni Janketić (29), zubarki iz Šapca kojoj je motor bio prva igračka, ali i prevozno sredstvo. Prvo je naučila da vozi motor, a tek onda bicikl!

Doktorka Jelena Janketić sa lakoćom popravlja zube ali i motore. Pre desetak godina bila je najmlađi ženski vozač Harley Davidson-a u Srbiji a i danas je jedna od retkih na mestu vozača te američke ikone od blizu 1000 kubika.

Na nežnu žensku ruku Jelene Janketić pacijenti su navikli a da bi se osećali sigurno potrebno je “poverenje”, kaže Jelena. Kada se to ostvari Jelena ispunjava ono što je u ovom poslu najvažnije.

Foto: PrintScreen/TV Prva

“Da budem nežna prema mojim pacijentima, da budem precizna i da ono što uradim, uradim kako treba”, kaže Jelena.

Kada beli mantil okači o čiviluk i obuče kožnu bajkersku jaknu odlazi da se posveti svojoj drugoj velikoj ljubavi.

Motor je bila njena prva igračka ali i prevozno sredstvo. Najpre je naučila da vozi motor a tek onda bicikl.

“Ovo je moja prva kožna jakna i martinke koje sam dobila sa četiri godine a sa šest godina sam dobila svoj prvi motor”, priča ona.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Želela je da bude i jedno i drugo, zubarka na motoru i bajkerka u ordinaciji. San joj se ostvario kada je dobila svoj prvi “Harley”.

“Sa 18 godina bila sam najmlađi ženski vozač “Harley Davidson-a” u Srbiji. Tada sam dobila i svoj prvi “Harley Davidson” koji je sklopljen baš za mene. Tata mi ga je sklopio”, sa ponosom priča Jelena.

U porodičnoj garaži u centru Šapca ispunjenoj uspomenama na Jeleninog oca Miroslava koji je pre više od tri decenije dovezao prvu “Harlejku” u Srbiju, Jelena bez problema promeni svećice i ulje na motoru.

Foto: PrintScreen/TV Prva

“Jednostavno ovo je moj život, ja sam se rodila ovde. Otkad znam za sebe znam i za motore. Nikada se nisam plašila zvuka motora kao šte se ni sada ne plašim zvuka u ordinaciji. Preciznost je potrebna i sa “ljubimcima” i sa pacijentima”, priča sa osmehom Jelena.

Zubarka, bajkerka danas moćnom mašinom od 900 kubika stiže moto skupove širom zemlje i uživa u zvuku motora, mirisu benzina i škripi guma. Razbija mit da su motori rezervisani samo za muškarce.

“Devojke su više suvozači, tako da kada vide mene na motoru misle da sam suvozač. Ne veruju mi da je moj. Misle da će da se pojavi neki momak”, kaže ona.

Foto: PrintScreen/TV Prva

I na jednom i na drugom poslu uliva poverenje ali ipak je svesna da na njenu stolicu i sedište ne sedaju svi tako lako.

“I dalje se još uvek plaše da sednu na motor. Nekako brže steknemo poverenje na zubarskoj stolici, verovatno zbog te anestezije. Na motoru ne postoji anestezija”, sa smeškom kaže Jelena.

Čak i u venčanici pozirala je na svom omiljenom dvotočkašu.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Odnedavno Jelena je i Sergejeva mama a ovo je bila jedinstvena prilika kada sin prevaziđe majku i sedne na motor pre nego što je i prohodao a pritom da ima i dokaz za to.

 

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More