Veliki uspeh beogradske škole! Matematička gimnazija među najtrofejnijima na svetskim olimpijadama! (VIDEO)

Dugogodišnji direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović dobio je naviše priznanje Matematičkog instituta SANU za izvanredan višedecenijski pedagoški rad

Foto:Youtube Printscreen
313

Dugogodišnji direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović dobio je naviše priznanje Matematičkog instituta SANU za izvanredan višedecenijski pedagoški rad u oblasti matematike i doprinos razvoju Matematičke gimnazije.

Ta najtrofejnija srednjoškolska institucija ove godine ostvarila je najbolje rezultate do sada na više svetskih olimpijada. Najponosniji su, kažu, na plasman na ovogodišnjoj Matematičkoj olimpijadi sa koje su doneli tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Ponosni su i na Jelenu Ivančić, koja je postala najbolja matematičarka sveta, ali i na sve druge đake, među kojima su i oni koji pohađaju najprestižnije univerzitete.
“Školovanje u Matematičkoj je interesantno svakako, baš je dobro iskustvo, profesori su super. Okruženje je bolje nego u običnim školama”, kaže Arsen Miković, učenik drugog razreda Matematičke gimnazije

Učenik Stefan Branković kaže da se kroz nastavu tehički pripremaju za takmičenja, jer je takav sistem rada u školi.

Da nije lako biti deo vrle i ugledne škole, najbolje zna njen, sada već penzionisani direktor Srđan Ognjanović. U školu je kročio pre pet decenija kao đak, zatim je oko 30 godina u njoj i predavao, a poslednju deceniju radnog veka proveo je kao direktor. Za celokupni doprinos nagrađen je poveljom, koju su do sada zaslužila samo dva stručnjaka.

“To doživljavam kao priznanje gimnazije, jer evo da sam ja bio profesor ili direktor neke druge škole verovatno se za mene ne bi ni znalo. Mnogo divnih generacija izuzetnih uspeha, sjajnih rezultata. Naši đaci su veoma uspešni i u zemlji ovde, u svetu. Ponosan sam na te rezultate, a ja sam možda malo doprineo, ali to je jedan skroman doprinos u jednom ozbiljnom i kvalitetnom sistemu kao što je Matematička gimnazija”, kaže Srđan Ognjanović, višegodišnji direktor Matematičke gimnazije.

Stevan Filipović iz Matematičkog institut SANU-a kaže da jedna od značajnih stvari u radu akademije jeste promocija nauke i sticanje značanih kvaliteta koje imamo, a to su upravo đaci Matematičke gimnazije i direktor Srđan Ognjanović kome je upravni odbor Matematičkog instituta dodelio povelju.

Za pedeset i tri godine postojanja, učenici Matematičke gimnazije osvojili su više od 500 medalja i postali pravi ambasadori Srbije u svetu.

Izvor RTS
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More