Srbin koji je oduševio čuvenog “Bojsija”, mural u Zrenjaninu ima svog autora (FOTO)

Foto: PrintScreen/TV Prva
190

U Zrenjaninu postoji mural na kome su čuveni momci iz „Mućki“ – Del Boj, Rodni i ujka Albert.

Mural je napravio momak pod umetničkim imenom Flip još pre par godina, a zahvaljujući čuvenom glumcu Džonu Čalisu koji je igrao Bojsija u ovoj komediji, izašao je van granica Zrenjanina pre par dana.

On je tvitnuo: „Sjajno umetničko delo u Srbiji“. Kako je došao na ideju da oslika baš Mućke, i kako je sve to došlo do Bojsija, za Exploziv je pričao umetnik.

Bekam i Bagljaš ovih dana imaju ovih dana nešto zajedničko “trotere”. Oni u Londonu odavno su ušli u legendu. Ovi u Zrenjaninu sada su u centru pažnje.

Oduševljen: Bojsi iz “Mućki” na Tviteru objavio mural iz Srbije (FOTO)

Sjajno umetničko delo u Srbiji tvitnuo je Džon Čalis, čuveni Del Boj iz još čuvenijih “Mućki”.

“Pa svi su me živi izbombardovali u inboksu i na Instagramu i Mesindžeru i stvarno im hvala na tome. Vidim da su svi srećni i ponosni zato što se naš kraj našao, ali ja ne bih toliko tome pridavao značaj. Meni je drago što je to došlo do Bojsija, definitivno Bojsi je “teška” faca i mislim da ću morati i jedan zid njemu da posvetim, sada posle ovog defintivno”, priča Flip, autor murala.

Ovaj zid je njegovih ruku delo, pomogla mu je ekipa iz kraja. Flip je njegovo umetničko ime, bavi se grafitima i nije mu do slave.

Foto: PrintScreen/TV Prva

“Drago mi je što je ljudima drago, što su ponosni jer u pravu si ti, vole ljude “Mućke”. Imamo tu neku povezanost sa njima, zato što se patimo kao i oni ceo život. I serija ima posebno značenje zato što je nama baš realna. Mislim zato su i nacrtani, nema tu šta”, priča Flip.

Mural je nastao jš 2014. godine, zahvaljujući Bojsiju vam granica Zrenjanina izašao je pre pet dana.

Da nemaš neku pretpostavku kako je to završilo kod njega? “Ne”, odgovara Flip. Nisi ti sam poslao? “Nisam, nemam Tviter a i ne pratim ga na ostalim mrežama, ako ćemo iskreno”.

Sa zajedničke garaže na Bagljašu osmehuju se poznati likovi.

“Nema tu mnogo da se objašnjava, mi volimo “Mućke” i “Mućke” vole nas” i to je to. Posebnu stvar ima sto na kom trenutno sedimo, koji se zove švedski sto i gde sedi staro, muško, žensko, bogato, siromašno, dobro ili zlo. Inače “švedski sto” tu ima sve, tu se dešavaju “Mućke” i zato su tu. Odštampali smo ih, doneli merdevine, sprejeve, izmućkali ih i krenuli”, priča Flip.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Pekam, Madrid i Magljaš interna je fora ekipe koja je radila na muralu. Nikako nije mogao da izostane najpoznatiji citat, najpoznatijeg malog muljatora koji se na malim ekranima pojavio početkom 80-tih godina.

“Naša situacija se i dan danas ne razlikuje od njihove tada što našu vezu sa tom serijom i dan danas drži živom i verujte mi ja mogu to da gledam ko zna koji put do sada, za doručak, ručak i večeru, “Mućke” obavezno”, kaže Flip.

Je l možeš da mi kažeš kakav je bio osećaj kada ste završili, kad ste se odmakli za švedski sto i videli?

“Pa ništa popili smo po sedmo, osmo pivo i to je to. Šalim se, iskreno sad ne mogu ni da setim. To je jedan od razloga zašto to radim.Tu se skupi ceo kraj, maltene, tu se skupimo, slušamo muziku, cirkamo pivo, družimo se, zezamo se”, priča Flip.

Flip je prilično siguran da se u skorije vreme ništa neće promeniti i da neće postati milioner. Ono što Flipa interesuju je hip-hop.

Crtanje grafita i murala je način njegovog izražavnja.

“U principu na grad gledam kao na igralište i zato mi je sve to zanimljivo”, kaže.

Ceo grad je dobra podloga za crtež.

“Ja se trudim da se ne smorim, jer sam poreklom iz Zrenjanina koji je grad Detroit teški i nema ništa, sadržaja ništa. I meni je postala navika da ne dam sebi da se smorim”, kaže Flip.

Grafiti umetnika u Zrenjaninu nema mnogo ali se drže zajedno. Njihovi radovi već godinama krase zrenjaninsko naselje. Sa komšilukom uglavnom nemaju problema.

“Obično radimo sve u dogovoru sa stanarima”, priča.

Flip od svog talenta ne zarađuje, a od hobija je stvorio prepoznatljiv stil.

“Poruka hip-hop kulture, mir, ljubav, jedinstvo i zabava, zezanje”, kaže Filip.

“Troteri” se stanovnicima Bagljaša osmehuju sa zida već pet godina, niko ih u kraju ne dira, jedino ih zub vremena nagriza.

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More