Sajam obrazovanja u Beču: Savetovanje i na srpskom jeziku u okviru “dana porodice”

Pixabay
247

Tradicionalno, svake jeseni, Radnička komora Beča organizuje sajam obrazovanja “L14”, posvećen bečkoj omladini i njihovim roditeljima, piše dijaspora.tv.

Manifestacija pod nazivom L14 je veoma važan sajam posvećen obrazovanju i već dugi niz godina održava se u organizaciji bečke Radničke komore i Bečkog školskog saveta. Cilj je da se bečkoj omladini i njihovim roditeljima na najbolji mogući način pomogne u odabiru adekvatne škole ili zanata. Ove godine L14 se održava od 6. do 9. novembra 2019. godine u obrazovnom centru radničke komore Beča (AK Wien Bildungszentrum) na adresi Theresianumgasse 16-18, 1040 Wien.

Na brojnim štandovima, predavanjima i radionicama posetioci mogu dobiti sve važne informacije i savete o daljem školovanju, izučavanju zanata i mogućnostima zapošljavnja u Beču. U okviru sajma, tačnije u petak 8.11. i subotu 9.11. održava se poseban program “dani porodice”, u čijem programu se nalazi i mogućnost savetovanja na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Novina ove godine je posebna zona za tehnička zanimanja, na kojoj posetioci sajma mogu da isprobaju brojne eksperimente iz oblasti fizike i ostalih tehničkih nauka.

Za devojčice je planiran poseban program koji obuhvata interesantne radionice za različita zanimanja, koja ne spadaju u tipična zanimanja za žene.

Na sajmu L14 se nudi mogućnost isprobavanja praktičnih delatnosti na licu mesta. Bilo da se radi o inženjerstvu, obradi drveta, popravkama ili sličnih ponuda koje mogu pomoći mladima da otkriju koje zanimanje im odgovara.

Individualna savetovanja za roditelje i staratelje takođe su dostupna na sajmu kako bi se pronašlo odgovarajuće stručno obrazovanje ili kvalifikacija, ali i mogućnosti za zapošljavanje u daljoj karijeri.

Ako je potrebno, takođe se može posebno objasniti koje su mogućnosti stručnog usavršavanja ili kvalifikacije ponuđene u slučaju postojećih teškoća u učenju, poteškoća u koncentraciji ili poteškoća u školi (čak i sa negativnom školskom diplomom).

Na stručnim radionicama savetnici će uputiti roditelje, kako da isprate svoje dete u odluci za odabir odgovarajućeg budućeg zanimanja.

Program za roditelje i omladinu je predviđen:

U petak , 8.11.2019. od 14.00 do 17.00 časova
U subotu 9.11.2019. od 09.00 do 17.00 časova
Prijava dolaska nije potrebna, a ulaz je besplatan.

Roditelji četrnaestogodišnjaka bi sa svojim sinom ili ćerkom trebalo da posete sajam i iskoristite mogućnost da se detaljno informišu o sklonostima, sposobnostima, kao i mogućnostima daljeg obrazovanja jer se takva prilika retko pruža.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More