Srpkinja koja se ne predaje! Iako je u osmoj deceniji nema mašine koju Dušanka ne vozi! (FOTO)

Foto: PrintScreen/TV Prva
171

Dušanka Petrović iz Velike Plane je u osmoj deceniji života ali joj godine nisu prepreka da i danas vozi kombajn, traktor, silira, žanje, balira i obrađuje 30 hektara zemlje.

U ovu kuću je došla sa 15 godina kao mlada sa belim velom. Rano je ostala bez muža, ali to je nije sprečilo da nastavi sama da se stara i o imanju i o deci. Dušanka kaže da hoće da čuva njegovu kuću, zbog dece, zbog ljubavi i ističe da je zaslužan da jednog dana legne pored njega u grob.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Jedna Dušanka iz Guberaša kod Velike Plane mlada je ostala udovica ali nije zatarabila ognjište u koje je sa 15 godina kao mlada zakoračila i nećete verovati iako je u sedmoj deceniji života nema mašine koju i dalje ne vozi i obrađuje čak 30 hektara zemlje.

Zakoračila je u ovu avliju kao mlada a imala je tek 15 godina. a od tada pa do danas odana je kućnom pragu koji je prešla na preporuku provodadžije.

“I nikada ne bih ovu kuću napustila, zato što je to moj muž zaslužio. Hoću da čuvam kuću njegovu zbog njegove dece, zbog naše ljubavi i uopšte zaslužan je da mu čuvam kuću i da legnem tamo pored njega u grob “, kaže Dušanka.

Foto: PrintScreen/TV Prva

Ostala je rano bez muža ali se nije predavala već je kao mlada udovica nastavila da radi i podiže decu koji su danas veliki, vredni i časni ljudi, a u međuvremnu stigli su i unuci.

Dušanka i danas pamti dan kada se rastala sa bračnim drugom. Bili su to teški dani ali nije poklekla.

“Suprug mi je dobio infarkt na sinovljevom venčanju u crkvi. Dve godine posle toga je bila muka, deset posto kapaciteta mu je srce radilo, a on je toliku zahvalnost imao prema meni da mi je ovako rekao “Hvala ti što si mi rodila decu, hvalati što smo napravili tolika veselja, hvala ti što si mi toliku sreću donela, za sve ti hvala”, priseća se Dušanka.

I nije Dušanka obrukala svog muža. Nastavila je dalje, sve teže i jačekao da je on tu. I dan danas ne posustaje. Kažu nema vrednije i sposobnije žene koju možete sresti na traktoru, kombajnu kako žanje, silira, balira.

U međuvremenu stasao je sin kojije desna ruka majke u poljskim poslovima.

Izvor TV Prva
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More