Koncert Gorana Bregovića u Beču

Youtube printscreen RTS
139

Goran Bregović, nastupaće pred bečkom publikom 16. novembra 2019. godine u velikoj sali prestižnog Wiener Konzerthaus-a, piše dijaspora.tv.

Raznovrsna publika, različite generacije, Austrijanci i naši ljudi iz Beča koji potiču sa prostora nekadašnje Jugoslavije, zajedno će uživati u muzici Gorana Bregovića jednog od najvećeg muzičara sa Balkana i svetski poznatog autora i muzičara.

Nekadašnji frontman Bijelog dugmeta, Goran Bregović, devedesetih je brendirao balkansku muziku kao svetski world music trend, a od 1998. godine osnovao je „Orkestar za svadbe i sahrane“ sa kojim već dugi niz godina nastupa u elitnim koncertnim dvoranama širom sveta, izvodeći tradicionalnu narodnu muziku utemeljenu na balkanskom i romskom melosu.

Nastupajući koncert u Beču pod nazivom „Tri pisma iz Sarajeva“ posvećen je istoimenom albumu o kojem su već pisali brojni poznati svetski mediji.

Album je namenjen svetskom tržištu, a reč je o muzici koja spaja različite kulture i na Bregoviću karakterističan način predstavlja zvukove Balkana na univerzalan, svetski način.

Muzičari, trubači i čuvene bugarske vokalne solistkinje upotpuniće ovaj jedinstven muzički koncept u bečkom Konzerthaus-u. Koncert počinje u 19:30 časova, a ulaznice su skoro već rasprodate.

Kada: Sunota, 16.11.2019. u 19:30 h
Gde: Wiener Konzerthaus (Velika sala)

Program : „Tri pisma iz Sarajeva“ – Three Letters from Sarajevo
Više informacija na zvaničnoj stranici Wiener Konzerthaus.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More