Gradić na Kordunu za primer! Braća smo po Bogu!, nerazdvojni prijatelji pop, imam i fratar uputili poruku od koje se trese region: (FOTO)!

Bratstvo i jedinstvo u sveštenstvu: Gradić na hrvatskom delu Korduna, pravi je primer kako i danas, posle svih strahota koje su zadesile područje Balkana, prijateljstvo fratara, sveštenika i imama, može i mora da bude pravi primer svima nama

foto Youtube Printscreen
240

Iako malo mesto površinom, Vojnić, gradić na hrvatskom delu Korduna, pravi je primer kako i danas, posle svih strahota koje su zadesile područje Balkana, prijateljstvo fratara, sveštenika i imama, može i mora da bude pravi primer svima nama.

Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri poreklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da versku toleranciju mogu najbolje pokazati kroz svoj primer, te zbog toga često dele fotografije sa druženja, piše Slobodna Dalmacija

– E, sad da vidimo koliko ove fotografije mogu imati deljenja, lajkova i komentara ispod. Da malo zasenimo zlu crnu hroniku i politiku – napisao je Admir Maljevac Muhić ispod fotografije.

 

Fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković sluge su Božje u Vojniću, Hrvatska.E sad da vidimo koliko ove…

Gepostet von Admir Maljevac Muhić am Samstag, 2. November 2019

Sveštenicii nisu dovoljno zgodni?

Međutim, nakon nekoliko dana fotografije su se ipak počele da se dele putem društvenih mreža.

– Hteli smo da se malo pokrene pozitivna priča, kako sve nacije mogu sesti za sto i pregovarati i naći rešenje za probleme.

Nas trojica super sarađujemo, živimo zajedno i zajedničkim snagama rešavamo probleme – izjavio je u telefonskom razgovoru Admir ef. Muhić.

– Ne brojimo krvna zrnca nikome, braća smo po Bogu a jedino se postavlja pitanje, ako mi možemo funkcionisati zajedno kao tri dobra prijatelja, da li i oni koji nas predstavljaju mogu zajedno. Može li na brdovitom Balkanu ikada doći Sunce – pita se on.

Izvor Bliconline

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More