Srpski studenti Miloš Marjanović i Janko Đorđević pobednici debatnog turnira u Oksfordu

Prvi put u istoriji turnira tim koji nije sa engleskog govornog područja je osvojio finale te kategorije

Foto: printscreen/ facebook Otvorena komunikacija
931

OKSFORD – Srpski studenti pobedili su u finalu debatnog turnira u Oksfordu, jednog od najprestižnijih i najstarijih debatnih takmičenja koje se održava više od pola veka, saopštila je organizacija “Otvorena komunikacija”.

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu Miloš Marjanović i Janko Ðorđević osvojili su prvo mesto u finalu u otvorenoj kategoriji, koja je glavna kategorija takmičenja.

Naši debateri ostvarili najbolji uspeh u istoriji turnira Oxford IV 2019! 🔥Milos Marjanovic i Janko Djordjevic odneli…

Gepostet von Otvorena komunikacija | Open Communication am Sonntag, 10. November 2019

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik, a prvi put u istoriji turnira tim koji nije sa engleskog govornog područja je osvojio finale te kategorije.

U finalu su se takmičili protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).

Miloš Marjanović je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Ðorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto.

Na ovogodišnjem Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje će se održati krajem decembra na Tajlandu, Miloš i Janko će predstavljati Univerzitet u Beogradu.

Ove godine na turniru je učestvovalo više od 250 studenata iz celog sveta.

Organizacija “Otvorena komunikacija” bavi se unapređenjem kulture javnog dijaloga.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More