Igra sudbine: Mladog Mihajla i Nebojšu Glogovca vezuje dirljiv trenutak iz 2016 (FOTO)

Youtube printscreen RTS.RS
285

Mladi srpski fizičar Mihajlo Sporić (21) izgubio je bitku sa teškom bolešću, a prošle godine napustio nas je velikan glumišta Neboša Glogovac koji je, isto tako, preminuo od teške bolesti. A njih dvojicu vezuje jedan dirljiv trenutak iz 2016.

Naime, Nebojšu Glogovca i Mihajla Sporića vezivala je jedna predivna stvar sa kraja 2016. godine kada je sve bilo potpuni drugalije. Njih dvojica su se zajedno našli u jednom prilogu RTS-a posvećenom ličnostima koje su obeležile tu godinu, piše Blic.

Foto: JDP promo

Javni servis je tada izdvojio upravo Glogovca i Sporića kao ličnosti godine u Srbiji, a na listi su bili i Arno Gujon, francuski humanitarac koji pomaže srpskoj deci na Kosovu, te zlatni olimpijac Davor Štefanek.

Za Glogovca je ta godina bila zapamćena po ulogama u predstavi Hamlet, filmu Ustav republike Hrvatske i seriji Ubice moga oca. Te godine je glumac postao i ponosni otac ćerkice Sunčice.

Mladi fizičar Mihajlo Sporić, tada maturant Matematičke gimnazije, koji je osvojio zlato na međunarodnoj olimpijadi iz fizike, a iste godine osvojio je još dva zlata na takmičenjima iz fizike, kao i medalje na takmičenjima iz astronomije i astrofizike.

Danas Srbija i Kembridž koji je proglasio trodnevnu žalost tuguje za Mijhalom Sporićem, a stigla je još jedna tužna vest.

Milena Glogovac, majka glumca Nebojše Glogovca umrla je u petak, 8. novembra, u svojoj 74. godini.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More