Domaća rakija za Makrona! Srbi u Parizu uručili poklon francuskom predsedniku! (FOTO)

(AP Photo/Francois Mori, Pool)
229

Hteli mi to da priznamo ili ne, Francuska polako menja svoj odnos prema Srbiji. Za to su najzaslužnije dve poslanice srpskog porekla u francuskom parlamentu ali i Srbi koji žive u Francuskoj preko raznih udruženja koje predstavljaju.

Gepostet von Stana Bilbija am Montag, 11. November 2019

Jedno od takvih je i udruženje « Sve Srpske zajednice Francuske » koje postoji i traje veoma dugo i koje radi nejlepše stvari koje na najbolji način promovišu srpsku tradiciju, kulturu i sam srpski narod u Francuskoj. Na čelu ovog udruženja je čuvena Stana Bilbija, žena patriota sa velikim srcem. Da je samo više ovakvih čistih i dobrih ljudi, pišu Srbi u Parizu.

Gepostet von Stana Bilbija am Montag, 11. November 2019

Povodom potpisivanja mira u po završetku Prvog svetskog rata, na današnji dan pre 101 godinu održana je, kao i svake godine, glavna svečanost ispred Trijumfalne kapije gde se u mnoštvu francuskih zastava našlo i par srpskih zastava. I ove godine su gospođa Stana i čuveni gospodin Pepi ponosno predstavljali srpski narod. Francuski predsednik Makron se poklonio srpskoj zastavi za vreme ceremonije.

Gepostet von Stana Bilbija am Montag, 11. November 2019

“Od seljačeta do generalštaba”, praunuk Živojina Mišića o malo poznatim detaljima (FOTO)

Posle ceremonije svi učesnici su prisustvovali svečanom ručku u predsednikovoj palati. Gospođa Stana i gospodin Pepi nisu propustili priliku da proćaskaju sa Francuskim predsednikom i da mu poklone srpsku rakiju koju je on sa zadovoljstvom prihvatio i rekao da mu je već poznato o kakvom se napitku radi. Divan gest ovih divnih ljudi sa nadom da će i francuska državna politika promeniti odnos prema Srbiji.

Gepostet von Stana Bilbija am Montag, 11. November 2019

Izvor Svi Srbi u Parizu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More