Praunuk Živojina Mišića otkrio o čemu je razgovarao sa Makronom i na čemu mu se zahvalio

(Philippe Lopez/Pool via AP)
289

Na centralnoj savezničkoj proslavi Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu, među zastavama, uz mnogobrojne francuske trobojke, bile su prisutne i zastave nekoliko zemalja saveznika, uključujući i nekoliko srpskih od kojih je jednu nosio i praunuk vojvode Živojina Mišića, Đorđe Stojanac, s kojim se pozdravio i razgovarao francuski predsednik Emanuel Makron.

“Rekao sam Makronu da sam praunuk Živojina Mišića, vojvode po zaslugama. Objasnio sam mu da sam tu kao predstavnik Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, koje je ovde prisutno svake godine od 1970”, kazao je Stojanac za portal “Srbijadanas”.

Nije bilo puno vremena za razgovor, iako je predsednik Francuske bio vidno zainteresovan.

“Gospodin Makron mi je rekao i da je posetio Beograd. Zahvalio sam mu se što je tom prilikom bio i na grobu Milunke Savić”, ispričao je Stojanac.

Francuski predsednik pozdravio praunuka vojvode Živojina Mišića (FOTO, VIDEO)

Ovaj Srbin je na glavi nosio šajkaču, a sa sobom je poneo i repliku zastave Drugog pešadijskog puka “Knjaz Mihajlo”, poznatiji kao “Gvozdeni puk”.

Obilazeći postrojene zastavnike i rukujući se sa njima, šef francuske države je razmenio nekoliko reči i sa ostalim srpskim zastavnicima, koji su, kasnije, svi zajedno, pozvani u Jelisejsku palatu na svečani ručak.

Ispovest praunuka Živojina Mišića, “Mom pradedi su bili važniji njegovi seljani” (FOTO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More