Veliki prijatelj Srba, francuski poslanik oduševljen srpskim kolom i folklorašima (FOTO)

Foto: Facebook/ KUD Biseri Drancy
243

U subotu je održano tradicionalno « Jesenje veče folklora » u organizaciji najbrojnijeg kulturno-umetničkog društva u Parizu i okolini « BISERI ». Na sceni su učestvovala još dva pariska KUD-a, Mladost i Izvor.

Gepostet von KUD Biseri Drancy – Francuska – am Sonntag, 10. November 2019

Veče je zaista bilo za pamćenje. Sala sa 700 mesta je bila dupke puna, a tražila se i karta više pa su pojedini morali da stoje. Ipak, vredelo je jer su videli pravi spektakl. Srpski folkloraši su na najbolji način predstavili srpsko kolo i tradiciju koju oni čuvaju svih ovih godina u Francuskoj, pišu Svi Srbi u Parizu.

Gepostet von KUD Biseri Drancy – Francuska – am Sonntag, 10. November 2019

Posebnu čast su im priredili supružnici Lagarde. Žena po imenu Aude je gradonačelnica opštine Drancy gde se ova svečanost i odvijala, a njen suprug Jean-Christophe je poslanik u francuskom parlamentu ispred stranke UDI.

Gepostet von KUD Biseri Drancy – Francuska – am Sonntag, 10. November 2019

Oni su bili oduševljeni performansom i još jednom pokazali da su veliki prijatelji srpskog naroda, najviše zahvaljujući zalaganjem KUD-a Biseri. Gospodin Lagarde se obratio svima, zahvalio na pozivu i pozdravio sve prisutne kao i sav srpski živalj u Francuskoj.

Izvor Svi Srbi u Parizu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More