Srpski studenti evakuisani iz Hongkonga stigli u Beograd

Foto/Printscreen/Youtube
211

Studenti iz Srbije koji su hitno evakuisani iz Univerziteta u Hongkongu sleteli su sinoć na Aerodrom “Nikola Tesla”, javio je RTS.

Oni su se našli u žarištu sukoba policije i demonstranata u Hongkongu, a pod policijskom pratnjom napustili su kampus Politehničkog univerziteta, koji je pod opsadom, i ukrcali se na avion za Beograd.

“Davao nam je vrlo šture informacije, da je kampus zatvoren. Kada su u kampusu isekli struju i vodu, univerzitet im je našao smeštaj u hotelu koji je blizu aerodroma. Koliko ja znam, niko od naših studenata nije povređen”, rekla je Dragana Stojanović, majka studenta Mihaila Stojanovića.

Studentkinja iz Srbije o nemirima u Hong Kongu: Noćas su demolirali i moj fakultet, kao u zatvoru smo

Saša Moderc, profesor na Filološkom fakultetu u Beogradu i otac jednog od 10 studenata koji su se našli u Kini u vreme demonstracija, rekao je za televiziju Prva da su svi srpski studenti izvedeni iz kampusa pod policijskom pratnjom, sprovedeni u bezbedan hotel, a zatim upućeni na aerodrom.

Desetine demonstranata u Hongkongu je pobeglo sa Politehničkog univerziteta tako što su se spustili sa mosta visokog deset metara koji se nalazi u sklopu kampusa univerziteta i odvezli se motorima koji su bili pripremljeni za bekstvo, javio je Rojters.

Dačić o srpskim studentima u Hongkongu: Njihov povratak ne zavisi od novca

Politehnički univerzitet u Hongkongu je postao središte sukoba od prošle nedelje, kada su se demonstranti zabarikadirali u kampusu univerziteta.

Policija u Hongkongu je i juče koristila suzavac i gumene metke da bi zadržala demonstrante koji su pokušali da izađu iz kompleksa Politehničkog univerziteta, a bilo je i više povređenih.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More