Austrija: Prvi forum ROD-a okupio lidere srpskih zajednica Evrope i Evroazije

Foto/srpskirod.org
559

GMUNDEN – Uz intoniranje srpske himne “Bože pravde” i blagoslov arhimandrita Alekseja Bogićevića u austrijskom gradu Gmundenu, proteklog vikenda je svečano otvoren prvi forum srpske dijaspore u organizaciji Pokreta rodoljuba otadžbine i dijaspore “ROD“.
Na Forumu su učestvovali delegati i članovi saveta Skupštine dijaspore,predstavnik Republike Srpske u Austriji, predsednik Saveza Srba Austrije, kao i predstavnici Austrijskih političkih partija, srpskih zajednica Gornje i Donje Austrije, klubova, kulturno umetničkih društava, organizacija i fondova.
Učesnici foruma, okupljeni u prostorijama srpskog kluba “Knez Lazar”, istakli su da je cilj ovog skupa ujedinjenje demografske i ekonomske snage dijaspore u interesu Srbije.

Plenarnu sednicu otvorio predsednik pokreta ROD Dragan Stanojević/Foto/srpskirod.org

Plenarnu sednicu je otvorio predsednik Pokreta ROD Dragan Stanojević, koji je pozdravljajući skup, naglasio da su se tu okupili legalni i legitimni predstavnici srpskog rasejanja koji svojim učešćem pokazuju brigu i želju za bolje sutra našeg naroda.

Foto/srpskirod.org

Nakon održanog radnog dela foruma, usledila je humanitarna zabava na kojoj je prikupljen novac za obnovu manastira Sveti Luka iz Bošnjanja pored Varvarina.
Učesnici i gosti ovog skupa su imali priliku da uživaju u programu kulturno – umetničkih društava “Knez Lazar” iz Gmundena, “SK Nikola Tesla”, “Zavičajno kolo”, “Mlava” i “Gornjak”, kao u i muzičkom delu programa koje je izveo orkestar Andrije Jovanovića – Kute.

Upriličen je i bogat kulturno – umetnički program/Foto/srpskirod.org

 

Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.nasiusvetu.com

 

 

Izvor srpskirod.org nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More