Pekmez, slatko, džem, pinđur… “Ukusi moga kraja” na tržištu EU

Foto: PixaBay
226

BEOGRAD – Trgovinski lanac Merkator S (Mercator) pokrenuo je u Sloveniji prodaju proizvoda malih srpskih proizvođača okupljenih pod brendom “Ukusi moga kraja”.

To dalje otvara vrata novim tržišnim pozicijama za domaće proizvode u regionu i Evropskoj uniji, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

“Nakon pet godina pažjivog razvoja, srpski brend ”Ukusi moga kraja” izvezen je na tržište Evropske unije, a na rafovima 90 Merkatorovih prodavnica u Sloveniji, našli su se pekmez, slatko, džem, pinđur, kompot, salata, ljutenica i drugi autentični domaći prehrambeni proizvodi, pripremljeni po tradicionalnoj recepturi”, rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Pozicioniranje i plasman srpskih proizvoda preko trgovinskih lanaca kao što je Merkator S, sa asortimanom od preko 70 odsto robe domaćih proizvođača i dobavljača, primer je uspešne priče o rađanju srpske robne marke od “private label” do prepoznatljivog brenda – linije proizvoda vrhunskog kvaliteta, prema originalnim receptima našeg podneblja koji odgovaraju ukusu izbirljivog evropskog potrošača, ukazao je Čadež.

Prema njegovim rečima, sinergija proizvođača, kvalitetan proizvod i podrška trgovinskih platformi, jeste put do veće vidljivosti, bolje tržišne pozicije i novih partnera, ali i unapređenja čitavog sektora privrede.

Jedan od prioriteta PKS jeste da podrži i podstakne izvoz i internacionalizaciju poslovanja članica kako bi bile što uspešnije na stranim tržištima, a uspeh brenda “Ukusi našeg kraja” važan je korak u tom pravcu, poručuju iz PKS.

Od 2015. godine, kada je stvoren, brend “Ukusi moga kraja” okupljao je svega nekoliko proizvođača, koji su za plasman svojih 60 proizvoda tražili pouzdanog partnera, a do danas je porastao na 26 proizvođača i 200 proizvoda, koji ostvaruju jedan odsto ukupnog prometa Merkatora S, zaključcuje se u saopštenju PKS.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More