“Novosadski Winterfest” među najboljim božićnim marketima u Evropi

Youtube printscreen Novosadski Winter Fest
543

“Novosadski Winterfest” nalazi se među najboljim božićnim marketima u Evropi prema izboru internet portala Evropske destinacije (European Destinations), koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom.

“Winterfest” u Novom Sadu prvi je i najstariji božićni market u Srbiji i od 2016. godine privlači veliki broj posetilaca iz drugih delova zemlje, kao i zemalja regiona, objavio je portal.

Najveća atrakcija je velika “Raspevana jelka”, na kojoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz cele Vojvodine.

Dodaje se da, budući da je reč o multikulturnoj pokrajini, horovi pevaju na deset različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladino, jidiš, engleski, nemački i ruski).

“Oko 50 drvenih kućica smešteno je u istorijskom centru Novog Sada, na Trgu slobode. Tu je i ”Igraonica sa slamom” u kojoj se gradska deca željna prirodnih materijala bezbrižno igraju. Posle 30 godina, organizatori ”Winterfesta” vratili su na ulice Novog Sada i fijakere”.

Portal preporučuje i hotelski smeštaj u Novom Sadu, kao i ture po Vojvodini i u Beogradu.

Advent u Zagrebu nekoliko godina je po izboru ovog sajta bio najbolji evropski božićni market, što je hrvatskoj prestonici donelo veliki turistički bum u ovom delu godine.

Glasanje za titulu “Najboljeg evropskog božićnog marketa” na ovom www.europeanbestdestinations.com počinje 29. novembra.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More