Balkanski kutak, platforma za ex yu dijasporu

369
Osnivač bloga Nemački kutak Filip S. Perišić je predstavio predstojeći projekat Balkanski kutak, platformu na kojoj je moguće pronaći ex-Yu dijasporu, njena dešavanja i organizacije.
Za početak, Balkanski kutak će pokrivati ex-Yu dijasporu u Nemačkoj, a u sledećem koraku i u Austriji i Švajcarskoj.
Primera radi, moguće je pronaći restorane, kafiće, sportske klubove, kulturna udruženja i udruženja svih vrsta, verske ustanove, lekare i mnogo toga još. Pored toga, mogu se pronaći i dešavanja koncerata, proslova, događaji za noćni život, utakmice, predstave, okupljanja i mnogo toga još. Za početak, Balkanski kutak će pokrivati ex-Yu dijasporu u Nemačkoj, a u sledećem koraku i u Austriji i Švajcarskoj. Preko www.balkanskikutak.com i unosom vaše email adrese na newsletter možete saznati kada Balkanski kutak zvanično počne sa radom.
Za ovu novinu na dijasporskom nebu moglo se čuti na drugom po redu okupljanju IT stručnjaka sa prostora bivše Jugoslavije koji žive u Nemačkoj, na kome se okupilo više od 60 učesnika u prostorijama berlinskog Vejfera (Wayfair), koji je bio i sponzor događaja.
Blog Nemački kutak saopštio je da je događaj počeo neformalnim umrežavanjem, nakon čega je prvo predavanje održao softverski i mašinski inženjer, softverski arhitekta, savetnik i preduzetnik Lazar Kovačević, koji danas živi u Bavarskoj.
On je prisutnima govorio o načinima da poboljšaju kvalitet svog koda do inžinjerskog nivoa, kao i zašto je važno baviti se i softverskim inžinjeringom i programiranjem paralelno. Nakon pauze, predavanje je održao Aleksandar Orlić, višestruki preduzetnik i suosnivač startap banke, koji danas živi u Berlinu.
Svoje iskustvo osnivanja fintech startupa, Orlić je pretočio u pet najbitnjih izazova koji su kompletno pod uticajem tri glavne sile unutar startupa: nejasno definisani proizvod, mali budžet i vreme.
Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More