Crnogorac izazvao tešku saobraćajku u Švajcarskoj u kojoj je troje poginulo (FOTO)

Foto:PixaBay
311

Ispred severnog ulaza u Tunel Becberg kod Efingena (švajcarski kanton Argau) dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginule tri osobe. Nesreću je prouzrokovao četrdesetpetogodišnji Crnogorac Darko G. (ime promenila redakcija “Blika”), koji je navodno pokušao da pobegne, ali je uhapšen, piše Blic.

Na autoputu A3 kod Efingena (kanton Argau) u sredu pre podne saobraćaj se odvijao usporeno: traka za preticanje je bila zatvorena zbog radova. Crveni “reno kađar” bio je na kraju kolone vozila.

Darko G, u automobilu marke “porše kajen” bele boje, približavao se velikom brzinom i prekasno je primetio da je traka za preticanje zatvorena. Naglo je skrenuo udesno, okrznuo kamion s prikolicom i svom silinom udario u “reno”, koji se nabio u prikolicu kamiona i od siline udara ostao doslovno zgnječen.

U unutrašnjosti vozila policiju je dočekao jeziv prizor. Odmah je bilo jasno: ko god da je sedeo u “renou” nije preživeo. Olupina je toliko uništena da nisu mogli da razaznaju koliko je osoba unutra.

Istraga švajcarskog “Blika” pokazala je da je nesreću izazvao Crnogorac, koji je sedeo za volanom belog “poršea kajen”. On je u nesreći zadobio samo oderotine. Neposredno nakon sudara udaljio se sa mesta nesreće, očigledno u šoku, pokušao je da pobegne.

– Nažalost, bio sam neposredno iza njih. Vozač “poršea” je bio u stanju šoka, to je bilo očigledno. Udaljio se najviše 100 metara od nesreće, a onda stao, nije mi ličilo na pokušaj bekstva – rekao je očevidac za “Blik”.

Policija je uhapsila Darka G, koji je nakon toga pregledan u bolnici, a potom i na psihijatriji.

– Kad smo čuli za nesreću, mislili smo da je mrtav. Njegov brat je pokušao da ga poseti u bolnici, ali ga nisu pustili – izjavila je njegova rođaka za “Blik”.

– Ne mogu sebi da objasnim kako je mogao da izazove takvu nesreću. On i žena su se pre nekoliko nedelja razveli. Od tada je potpuno izgubljen – dodala je ona.

Crnogorac, gipsar po zanimanju, već četiri nedelje je na bolovanju zbog povrede kolena.

Olupina crvenog “renoa” transportovana je u radionicu na A3, gde je vozilo otvorila saobraćajna služba vatrogasne jedinice i izvukla tela: poginule su tri odrasle osobe iz Bazelbita. Identifikacija još nije okončana.

Protiv vozača “poršea” pokrenuta je krivična istraga.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More