Mladi Srbi, Crnogorci, Bosanci, Hrvati…svi na jednom mestu u sred Nemačke sa jednim ciljem (FOTO)

Foto: facebook/ Nemački kutak
414

Filozofi, sociolozi, psiholozi, lekari, softverski, građevinski i mašinski inženjeri, arhitekte, ekonomisti, biolozi, fizičari, matematičari iz cele bivše Jugoslavije – zajedno, na istoj fotografiji, ali ovaj put daleko od domovine.

Intelektualna snaga našla se prethodnog vikenda u Berlinu. Ali, ništa to ne bi bilo neobično da se ne radi o intelektualcima sa prostora bivše Jugoslavije koji su tražeći neko vedrije mesto pod suncem otišli u Nemačku, tamo se snašli, ali jugoslovenski DNK ih stalno vraća da se povezuju, jer prirodno – najbolje se razumeju, prenosi Blic.

Za vikend je bilo peto okupljanje ex-Yu studenata i "studenata" u Berlinu na koje je došao zanimljiv, obrazovan i…

Gepostet von Nemački kutak am Montag, 2. Dezember 2019

– Okupljanja su redovna i dešavaju se jednom u tri meseca. Postoje različite vrste okupljanja, međutim sva dele primarni cilj: spajanje akademske ex-Yu dijaspore u Nemačkoj – pričaju nam iz “Nemačkog kutka”, portala koji ovakva dešavanja i organizuje.

Balkanski kutak, platforma za ex yu dijasporu

Sa ove stranice i dodaju da najčešće organizuju neformalna okupljanja poput ovog sa slike gde se ljudi različitih profesija okupe radi druženja u nekom od lokalnih kafića.

Ističu da se tako obnove neka stara i stvore nova poznanstva, razmeni dosta korisnih informacija i ono najbitnije, kako ističu: provede se veče uz dosta smeha i zabave.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More