Zbog Srpkinje ovaj holivudski glumac promenio je veru a ovi poznati slave Božić danas (FOTO)

Foto: PixaBay
398

Brojne planetarno poznate ličnosti najradosniji praznik Božić slave po Julijanskom kalendaru u januaru. Dok su neki veru preuzeli od predaka, drugi su je promenili zbog ljubavi i partnera.

Kristijan Bejl, je primio pravoslavnu veru nakon ženidbe sa Sibi Blažić, manekenkom sprskog porekla. Ona je agent za nekretnine, a dete je srpskih emigranata koji su šezdesetih otišli u Ameriku. Strani mediji su brujali kako su se Kristijanove majka i sestra protivile i bile protiv ove veze, ali glumac nije odustao od ljubavi.

View this post on Instagram

2010

A post shared by Christian Bale (@christianbale_) on

Kristijan je čvrsto rešio da mu i deca znaju srpski jezik, pa se tako u njihovom domu često mogu čuti srpske uspavanke, i praktikuju se svi pravoslavni običaji, piše Blic.

Dženifer Aniston

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, koja se proslavila u TV seriji “Prijatelji”, pravoslavlje je nasledila od oca, koji je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit.

Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Tom Henks

Slavnog oskarovca ljubav je navela da prihvati pravoslavnu veru.rođen kao katolik, ali je prešao u pravoslavnu veru nakon što se oženio koleginiciom Ritom Vilson, koja je grčko-bugarskog porekla.

“Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca”, rekao je jednom prilikom Tom Henks.

Naomi Kembl

Najpoznatiji supermodel na svetu Naomi Kembl, rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. I nju je ljubav navela da promeni veru. Dok je dugonoga lepotica bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve.

Kim Kardašijan

Iako rođena u Los Anđelesu, zvezda rijaliti programa Kim Kardašijan, koja je poreklom iz Jermenije, pravi gozbu 6. januara i 7.januara ne propusti da putem društvenih mreža čestita Božić. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More