Stranac oduševljen Beogradom, biciklom obišao najlepše delove grada, evo šta je rekao

Foto: PrintScreen/YouTube
94

Zemun je beogradska opština koja pleni šarmom svojih kaldrmom posutih ulica, šetalištem pored Dunava, arhitekturom koja odiše starim vremenima, a to svakako ne promiče ni strancima koji ga posete. Tako je jedan od njih zabeležio kamerom svoje utiske o ovom delu Beograda sprovevši krajnje zanimljivu “turističku turu” – na biciklu.

“Slična je atmosfera kao u Knez Mihailovoj, ali ipak mirnija i opuštenija. Čini mi se da su takvi i ljudi ovde”, kaže naš vodič na biciklu.

On je pružio i istorijski uvid napominjući da je Zemun bio deo Austrougarske i da iz tog razloga ovaj deo Beograda podseća, između ostalih gradova Evrope, i na Temišvar.

Vozeći se uskim ulicama, naš vodič prolazi pored “lepih malih marketa, simpatičnim uličicama u kojima su kafići, ali i očuvane zgrade”, dok sve odiše starim vremenima više nego centar grada i tako stiže do reke.

“Zamislite osećaj da svako jutro kada se probudite možete da prošetate pored reke ovim divnim šetalištem sa kojeg se pruža pogled na Veliko ratno ostrvo. Na njemu se nalazi mala plaža do koje je u letnjim mesecima postavljen pontonski most”, kaže naš dobro informisan vodič.

On dalje vozi pijacom i svoju “turu” završava na Zemunskom trgu.

“Zaključak je da ko želi mirnije mesto za život, Zemun je za svaku preporuku, jer ste za dvadesetak minuta u centru prevozom, a biciklom za pola sata. Ipak, lično preferiram centar, recimo Dorćol, jer je sve mnogo bliže, a atmosfera je ipak više u skladu sa onim što ja volim”, kaže ovaj stranac.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More