Treći slučaj koronavirusa u Francuskoj, broj umrlih u Kini 41

Foto: Tanjug/ AP Photo/Vincent Thian
326

U Francuskoj je potvrđen treći slučaj smrtonosnog virusa korona, što su prvi registrovani slučajevi tog oboljenja u Evropi, javlja AP.

Francuske vlasti su ranije danas objavile da su te tri obolele osobe putovale u Kinu, a da su dve od njih iz iste porodice,

Ranije juče francuska ministrka zdravlja Anjes Bizin saopštila je da su u Parizu i Bordou potvrđena dva slučaja tog virusa koji je došao iz Kine.

Ona je rekla da će verovatno biti još slučajeva i dodala da će vlasti učiniti sve kako bi ograničile širenje virusa.

U kineskoj provinciji Hubei prijavljeno je novih 15 umrlih ljudi zaraženih virusom korona čime se broj umrlih popeo na 41, saopštile su lokalne vlasti i navode da je registrovano još 180 zaraženih.

Epidemija novog smrtonosnog virusa, koja je počela u glavnom gradu te provincije Vuhanu, naterala je kineske vlasti da preduzmu mere kako bi ograničile širenje virusa, među kojima su suspenzija javnog prevoza u 10 gradova, zatvaranje hramova tokom proslave Kineske nove godine, kao i Kineskog zida, prenosi Rojters.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More