U Srbiji autubus ispravan, u Nemačkoj isključen iz saobraćaja!

Foto: printscreen/Tviter
424

Autobus koji je nemačka policija pre nekoliko dana isključila iz saobraćaja poslednji put je prošao redovan šestomesečni pregled u Srbiji 28. decembra prošle godine i dobio je zeleno svetlo i za međunarodnu vožnju! To za “Novosti” tvrdi Predrag Lukić, direktor za saobraćaj “Laste”. Dakle, posle manje od mesec dana od provera u Beogradu, njihovom vozilu je u Nemačkoj zabranjeno da nastavi putovanje, jer je policija utvrdila “tehničke kvarove koji ne dozvoljavaju dalje učešće u saobraćaju”.

Nemački mediji su naveli da je autobus, krntija, u stanju raspadanja – karoserija je zarđala, rupe su popunjene penom, polomljen amortizer, a kočnice neispravne. To su utvrdili golim okom, a tek sledi izveštaj sa tehničkog pregleda, koji će u narednom periodu dostaviti srpskom prevozniku.

Nemačka: Autobus koji je vozio za Srbiju “u fazi raspadanja” policiju ostavio u šoku, objavili slike na Tviteru (FOTO)

Lukić objašnjava da je autobus otišao na liniju za Nemačku umesto drugog vozila koje radi na toj liniji, a koje je ostalo u kvaru u Autocentru u “Lasti” u Beogradu, pišu Novosti.

Da bi se što pre reagovalo i da bi putnici što manje čekali poslat je autobus koji je mogao u najkraćem mogućem roku da stigne na polaznu stanicu – ističe direktor za saobraćaj “Laste”. – Autobus je star 11 godina, proizveden je i prvi put registrovan 2009. godine, a nije rađen nijedan remont karoserije. Sva vozila naše kompanije obavljaju redovne zakonom propisane tehničke preglede.

Lukić tvrdi da je ova situacija bila izuzetak i da na linijama ka Nemačkoj i uopšte van teritorije Srbije saobraćaju autobusi koji su ili tek nabavljeni ili stari svega nekoliko godina.

“Prošle godine smo obnovili vozni park kupovinom 15 visokoturističkih autobusa i više od 50 vozila prigradskog i gradskog tipa”, navodi sagovornik Novosti.

Prema njegovim rečima u 2018. godini je kupljeno više od 80 novih vozila. Prosečna starost voznog parka “Laste” je 10,9 godina. Dnevno u saobraćaju imamo oko 600 operativnih vozila i sva su u tehnički ispravnom stanju.

Direktor saobraćaja Predrag Lukić, kaže da će “Lasta”platiti kaznu koju odrede nadležne službe države Nemačke.

“Nije nam poznato koliko će iznositi kazna. Decenijama obavljamo prevoz na ovim linijama i nema razloga da zbog jednog slučaja dođe do bilo kakvog problema”, priča Lukić.

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More