Oglasila se suspendovana učiteljica iz Bara, na čijem času su deca naslikala trobojku

Foto: PixaBay
453

Rada Višnjić, učiteljica osnovne škole Jugoslavija iz Bara, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak zbog toga što su deca na času crtanja naslikala trobojku, izjavila je da ne brine, da njene odgovornosti nema i da će sve ubrzo biti razjašnjeno, jer deca su, kaže, to radila po svom nahođenju.

Reč je, ističe, o nesporazumu.

“Imali smo nastavnu jedinicu ”crtanje ukrasa”. Objasnila sam im da mogu da nacrtaju šta god žele, a da to može da posluži kao ukras. Jedna devojčica se dosetila i pitala da li mogu da nacrtaju Štrumpfa sa društvene mreže”, ispričala je Višnjićeva za podgoričku Pobjedu.

Ističe da nije bilo razloga da kaže da ne mogu da crtaju šta hoće, a što bi moglo da bude ukras.

“Radim već 30 godina, zakon poštujem i ne igram se sa takvim stvarima, pa još od prvog razreda imam dozvolu od roditelja da, pošto volim da se pohvalim sa dečjim crtežima, tekstovima, pesmama, objavljujem sve to na svom Fejsbuk profilu”, rekla je ona.

Dodala je i da je fotografija uklonjena sa Fejsbuka.

Uvek se, kaže, trudi da ispoštuje želje dece.

“Direktorka je trebalo da objasni da ideja nije potekla od mene, već da su učenici predložili šta da crtaju. Javnost treba da zna da učiteljica nije zadala da se nacrta Štrumpf, već crtanje ukrasa. Protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Nemam nikakvu bojazan, to će se lako rešiti, jer je u pitanju nesporazum”, navela je.

Smatra da direktorka škole samo radi svoj posao, kao i ministar.

” Suspendovana sam, ali, iako ima koleginica koja me menja, ja dolazim na posao. Pitanje je dana kada će to biti rešeno. Ne plašim se, jer smo mi samo hteli da se zabavimo i poigramo”, rekla je Višnjićeva.

Direktorica škole Biljana Vukmanović izjavila je juče za portal RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole Rade Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku.

Zadala deci da crtaju trobojku na času, sada je čeka disciplinski postupak (FOTO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More