Srbija 21: Uskoro odluka o izborima! Predstavnici građana koji su za evropsku i demokratsku Srbiju ne žele da se povuku pred SNS-om! (FOTO)

Oko 70 predstavnika različitih grupa građana iz cele Srbije, nekadašnji funkcioneri DS, LDP, URS, SDS poručili su danas, na okruglom stolu organizacije “Srbija 21” u Beogradu, da su spremni da se bore i izađu na izbore

Foto: TANJUG/ TANJA VALIC
158

Oko 70 predstavnika različitih grupa građana iz cele Srbije, nekadašnji funkcioneri DS, LDP, URS, SDS poručili su danas, na okruglom stolu organizacije “Srbija 21” u Beogradu, da su spremni da se bore i izađu na izbore, a odluka o izlasku na izbore biće doneta uskoro.

“Opredeljenje ljudi koji su danas bili je jasno – oni žele da učestvuju na lokalnim izborima i mislim da ćemo to imati u vidu kada budemo donosili odluku o narednim koracima”, rekao je predstavnik organizacije Srbija 21 Nenad Konstantinović novinarima, na pitanje da li će ta organizacija učestvovati na izborima.

Sleva nadesno: Aktivista iz Smedereva Ivan Stevanovic, bivsi gradonacelnik Prokuplja Vladimir Jovanovic, nekadasnji funkcioner LDP-a Bojan Djuric i potpredsednik SDS-a Nenad Konstantinovic.. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/

 

 

 

Narodni poslanik Marko Ðurišić primetio je da pojedini političari traže od građana da se bore u njihovo ime, a da oni budu iza njih, što je, kako kaže, kukavički.

“Ako se bavimo politikom mi treba da podnesemo najveći teret. Danas se građanima nudi odustajanje i traži se da podnesu udarac režima, a to je neodgovorno. Vidim kod vas veliku želju da se borite, da ne odustajete od političkih ideja i verujem da ćemo u ovoj našoj borbi uspeti, bez obzira što promena režima ne izgleda izvesna i da će lako da se desi, ali ako budemo pametni, vredni, odlučni, mislim da imamo šansu”, rekao je Ðurišić.

 

Bojan Đurić: Predstavljanjem Deklaracije za evropsku Srbiju izazvali smo mali zemljotres, svi su imali neku vrstu reakcije

Konstantinović je najavio da će nastaviti da okupljaju udruženja građana i odbore raznih političkih stranaka, sa kojima će dalje razgovarati, a naredne sedmice razgovaraće, kaže, i sa predstavnicima gradova i opština.

Počela politička akcija potpisivanjem Deklaracije o političkoj budućnosti moderne evropske Srbije (FOTO)

Na današnjem sastanku u beogradskom Sava centru, kaže, upućena poruka da predstavnici građana koji su za evropsku i demokratsku Srbiju ne žele da se povuku pred SNS-om i onim snagama koje zemlju vode u suprotnom pravcu.

On je naveo i da je šteta što i druge organizacije kada su donosile drugačije odluke nisu vodile debatu, već su, kaže, gledale samo interes centrala stranaka i vrha političke partije.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/

Svi predstavnici iz lokalnih sredina koji su se danas obratili poručili su da su za izlazak na izbore i da žele da se bore u svojim opštinama i gradovima.

Skupu su prisustvovali i nekadašnji funkcioneri LDP Bojan Ðurić i Ivan Andrić.

Na pitanje zbog čega danas nisu bili prisutni poslanici DS-a, koji su bili tu prilikom potpisivanja Deklaracije o evropskoj Srbiji, Konstantinović je precizirao da su danas bili samo predstavnici gradova i opština, piše Tanjug.

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More