Beč: Gostovanje Zvezdara teatra sa predstavom “Korešpodencija”

Youtube printscreen
747

Predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda biće izvedena u Beču u nedelju, 16. februara 2020. u teatru Akzent, piše dijaspora.tv.

Predstava „Korešpodencija“ je nastala još osamdesetih godina prema romanu “Zlatno runo” Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza, a ova priča o cincarskoj porodici iz 19. veka ponovo je oživela 2018. godine u Zvezdara teatru, u režiji i scenografiji Gorčina Stojanovića.

Radnja se dešava u burnom, revolucionarnom periodu (1847. i 1848. godina) i prati odnose u bogatoj cincarskoj porodici Njegovan čija glava Simeon iz Beča, u koji je politički prognan, rukovodi velikom trgovačkom firmom ‘Simeon Njegovan i sin’. Prepiske, tj. korešpodencija predstavi daju specifičnost usled ređeg direktnog dijaloga između likova do kojeg dolazi jedino kada ga prepiska izazove.

Čitav zaplet počinje tako što mladi gazda Simeon Njegovan poželi da napusti porodični posao i da se prepusti slobodi cirkuskog života, a sve zbog jedne fatalne žene, koju u predstavi igra Jelena Stupljanin. Radnja se dešava u Beogradu i Beču pre i za vreme Mađarske bune, a dijalozi i monolozi zamenjeni su pismima i telegramima.

Pred bečkom publikom predstava “Korešpodencija” Zvezdara teatra iz Beograda biće izvedena u nedelju, 16. februara 2020. u teatru Akzent, sa početkom u 19:30 časova.

Glumačku ekipu čine Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Likovi:
Simeon Njegovan Lupus – Branislav Lečić
Simeon Njegovan Hadžija – Slavko Štimac
Milica Njegovan – Anica Dobra
Juliška Tolnaj – Jelena Stupljanin
Šamsika Tot – Branko Vidaković
Simeon Njegovan (mladi gazda) – Joakim Tasić

Dodatne informacije o događaju i ulaznicama možete pronaći klikom na link Akzent teatar – predstava Korešpodencija

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More