“Ne damo svetinje”: U Čikagu na Sretenje Sabor podrške SPC u Crnoj Gori

Youtube printscreen
74

Eparhija novogračanička i srednjezapadnoamerička, organizovaće u Čikagu, u subotu, 15. februara, Sabor podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori pod sloganom “Ne damo svetinje”.

Sabor će početi u 10 sati arhijerejskom liturgijom u manastiru Svetog Save u Libertivilu, koju će služiti episkop Longin, a nakon toga će se služiti “moleban za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori”, prenosi portal Serbian tajms.

Posle liturgije i molebana u manastiru Svetog Save u Libertivilu kraj Čikaga biće organizovano i prikupljanje pomoći za mitropoliju SPC u Crnoj Gori.

“Srbi iz Čikaga i okoline su uvek bili i biće sa svojom braćom u Crnoj Gori. U subotu ćemo, na sveto Sretenje, još jednom iskazati svoju solidarnost na velikom skupu u manastiru Svetog Save u Libertivilu”, rekao je episkop Longin.

Kako se navodi, saboru će prisustvovati i gosti iz Crne Gore, izaslanici Episkopskog saveta SPC u Crnoj Gori, episkop Metodije i protojerej-stavrofor Radomir Nikčević, koji su pre nekoliko dana imali sastanak sa zvaničnicima Stejt departmenta u Vašingtonu, na kome su ukazali na stanje ljudskih prava u Crnoj Gori.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More